Новини
8 Лютого 2022
610

Франція надала Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги

Сьогодні відбулась зустріч у Києві Володимира Зеленського та Еммануеля Макрона 

Макрофінансова допомога обсягом €1,2 млрд буде передана французькою стороною Україні та буде використана для стабілізації української економіки, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі із президентом Франції Емманюелем Макроном.

“Підтримка економічна є дуже важливою, і ми дуже цінуємо такий крок солідарності з іншими державами, потужний крок саме з боку Емманюеля, з боку Франції — виділення €1,2 млрд макрофінансової допомоги Україні. Це справді нам допоможе стабілізувати нашу економіку. Ми зараз вже непогано йдемо, але це потужний крок для економічної стійкості України”, — зазначив Зеленський на спільній пресконференції з Макроном у вівторок, 8 лютого, у Києві.

Також президенти обговорили участь Франції у відновленні інфраструктури на сході України.

“Важливим питанням нашої зустрічі стало залучення Франції до спільних економічних та інфраструктурних проєктів. Я ціную, що французька сторона бере участь у відновленні інфраструктури та покращенні життя наших громадян, зокрема, на сході України. Важливим є проєкт для очищення питної води в Маріуполі та реконструкція водоканалу в місті Попасна на Луганщині”, — сказав Зеленський.

За словами президента, завдяки цим проєктам доступ до якісної питної води отримають 1,5 млн жителів Маріуполя та понад 1 млн українців у Луганській області.

Раніше Investory News писали, що Україна та Франція підписали чотири рамкових угоди на загальну суму понад €1,3 млрд. Проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% і вище.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram