Новини
20 Лютого 2020
516

Франція інвестує у Луганську область понад €100 мільйонів

Кошти спрямують на будівництво залізничного сполучення та інші проєкти

Франція інвестує у Луганську область понад €100 млн. Фінансування буде спрямовано на з’єднання залізничної гілки Лантратівка – Кондрашівська-Нова з всеукраїнською мережею та інші проєкти, про це йдеться у повідомленні прес-служби Луганської облдержадміністрації.

Зазначається, що деталі фінансування будівництва залізничного сполучення у регіоні були обговорені 19 лютого у Києві главою Луганської облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм із послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном.

“Ми вирішили декілька питань, фінансування яких візьмуть на себе наші французькі партнери. Орієнтовна сума інвестицій складе понад €100 млн”, – зазначив Сергій Гайдай.

Додається, що на зустрічі також домовилися про електрифікацію залізничного сполучення області та реалізацію проєкту очищення системи водопостачання.

Раніше Investory News писали, що майже половина залізничних колій в Україні – використовуються не на повну. Збиткова інфраструктура залізниці сьогодні становить 45,7% ділянок, за яку Укрзалізниця отримує 543 млн грн, тоді як витрати на її утримання становлять понад 7,8 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram