Новини
3 Вересня 2024
48

Фінляндія заборонить купувати нерухомість росіянам

Відповідний законопроєкт вже підготувало Міноборони країни

Міністерство оборони Фінляндії підготувало законопроєкт про повну заборону купівлі нерухомості в країні громадянами росії, повідомляє агентство Bloomberg.

Парламент розгляне законопроєкт до кінця року.

У документі прямо не зазначено, що заборона стосується саме росіян, але йдеться про те, що закон застосовуватиметься до іноземних громадян, чия країна “порушила територіальну цілісність, суверенітет та незалежність іншої держави й може загрожувати безпеці Фінляндії”.

Заборона також торкнеться юридичних осіб, які “зареєстрованих на території такої держави або перебувають у володінні чи під впливом громадянина або суб’єкта такої держави”.

Фінляндія, яка приєдналася до НАТО у квітні минулого року, вже ухвалила законодавство, яке дозволяє державі втручатися в угоди з нерухомістю до їхнього вчинення з міркувань національної безпеки.

За минулі роки у Фінляндії повідомлялося про підозрілі угоди з нерухомістю, що розташована поблизу стратегічних об’єктів.

Часто покупці мали зв’язки з росією. Такі об’єкти “можуть бути використані для завдання шкоди або, можливо, як плацдарм у зв’язку з якоюсь більшою операцією”, — заявляв прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо в інтерв’ю Bloomberg News.

Нагадаємо, попит на іпотеку серед українців за місяць впав.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram