Новини
25 Серпня 2023
280

Фінляндія розглядає можливість виробництва бронетехніки в Україні

Подібне спільне виробництво країна вже має з Польщею

Фінляндія обговорює виробництво власної бронетехніки в Україні у відповідь на прохання українського президента Володимира Зеленського, висловлене в середу, пише Yle.

За словами міністерки закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен, фінський уряд вивчить “усі можливості для підтримки України”, зокрема й спільне виробництво бронетехніки.

На практиці ця пропозиція може означати ліцензійне виробництво в Україні бронетехніки фінської оборонної компанії Patria, яка має подібну угоду з Польщею.

Фінський міністр оборони Антті Хеккянен зазначив, що Україна виявила інтерес до фінських збройових компаній.

“Але ми повинні пам’ятати, що коли ми говоримо про зміни у виробничих системах, існує досить багато викликів у зоні конфлікту. Це те, через що ми ретельно проходимо, це не є чимось новим”, — сказав він журналістам у четвер.

У самій Patria також вважають майбутню домовленість про ліцензійне виробництво з Україною складним рішенням, оскільки вона перебуває у стані війни.

Найшвидшим був би варіант, за якого країни, які використовують їхню техніку, пожертвують її Україні й самі замовлять більше у Patria.

У середу під час візиту до Києва прем’єра Фінляндії Петтері Орпо Зеленський заявив про зацікавленість у спільному виробництві фінської броньованої техніки в Україні.

На минулих вихідних український президент приїздив до Швеції, де зустрівся з премʼєр-міністром Ульфом Крістерссоном, під час яких сторони домовились про локалізацію виробництва шведських бойових машин піхоти CV-90.

Нагадаємо, українці налагодили виробництво 120 мм мін.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram