Новини
24 Березня 2022
678

Фермерам у ЄС дозволять засіяти давно не орані землі через війну в Україні

Також їм буде надано фінансову підтримку на суму майже €500 мільйонів

Європейська комісія дозволила фермерам збільшити посівні площі користуючись перелогами (угіддя, які не орали понад рік) через загрозу глобального дефіциту зерна через війну в Україні. На сайті ЄК йдеться, що це розширить виробничі потужності Євросоюзу, всупереч обмеженості родючих земель.

На цих площах можна вирощувати сільгоспкультури та корми для тварин.

Крім того, фермерам у ЄС буде надано фінансову підтримку на суму майже €500 млн. Це необхідно для того, щоб згладити наслідки зростання цін на добрива та паливо і щоб це не вплинуло на продовольчу безпеку.

“Війна Росії проти України створила численні проблеми, зокрема щодо глобальної продовольчої безпеки. Хоча самому ЄС не загрожують продовольчі ризики, ми все одно маємо розв’язувати питання доступності харчових продуктів та вживати заходів, щоб зробити сільське господарство та ланцюги постачання продовольства стійкішими”, — заявив віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс.

Україна та росія є важливими країнами-виробниками зерна, особливо пшениці. За даними Єврокомісії, на дві країни припадає близько 34% глобального експорту пшениці.

Перебої з постачанням зерна загрожують дефіцитом продовольства в країнах, які раніше покладалися на імпорт зерна з чорноморського регіону.

Тим часом Україна має достатньо запасів продовольства для внутрішнього споживання. Навіть якщо виробництво зупиниться, країна має все необхідне з чималим запасом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram