Новини
16 Червня 2020
1 063

Facebook запустив електронні перекази та платежі в WhatsApp

Першими скористатися новою функцією зможуть жителі Бразилії

Facebook запустив сервіс електронних платежів у месенджері WhatsApp в Бразилії, повідомив засновник соцмережі Марк Цукерберг. У найближчому майбутньому ця функція також буде запущена й в інших країнах.

Платежі в WhatsApp підтримуються через Facebook Pay. В майбутньому планується зробити можливим використання однієї й тієї ж банківської карти для всіх додатків компанії Facebook.

Створюючи нову функцію, розробники подбали про безпеку користувачів. Платежі включають шестизначний PIN-код і розблокування відбитком пальця для захисту від неавторизованих транзакцій.

Нині WhatsApp підтримує дебетові та кредитні картки наступних банків: Banco do Brasil, Nubank і Sicredi на базі систем Visa і Mastercard, а також співпрацює з Cielo, провідною платіжною системою в Бразилії.

У компанії також зазначили, що використовують відкриту модель, щоб надалі до програми могли приєднатися й інші партнери.

Для користувачів грошові перекази та платежі безкоштовні, а з компаній буде стягуватися сервісний збір. Коли платежі в WhatsApp стануть доступні в інших країнах світу, в сервісі не уточнили.

Нагадаємо, Facebook та електронна платіжна система PayPal інвестували в індонезійську компанію Gojek, приєднавшись до Google і Tencent, які теж вклали в бізнес з оцінкою в $10 млрд. Розмір вкладень невідомий, однак, загальний обсяг інвестицій Gojek перевищив $3 млрд.

Відомо, компанія також планує запустити багатомільйонний венчурний фонд. Допомагати в управлінні новим фондом буде Шабіха Різві, який раніше працював в Google та інвестиційних компаніях Kleiner Perkins і Gradient Ventures (Alphabet).

Раніше Investory News писали про історію створення та розвитку WhatsApp: На чому насправді заробляє один із найвідоміших месенджерів світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram