Новини
27 Жовтня 2020
992

Facebook запустила безкоштовний хмарний сервіс для ігор

На відміну від конкурентів, Google Stadia і Microsoft xCloud, компанія зосередиться на мобільних іграх

Facebook запустила хмарні ігри у десктопній версії соцмережі та у мобільному додатку для Android. Так компанія прагне зменшити дистанцію між знайомством з грою в каталозі та геймплеєм, повідомляє TechCrunch.

“Користувач може побачити гру в рекомендаціях, натиснути на заголовок і відразу її запустити. Якщо він вирішить завантажити додаток Facebook Gaming на смартфон, при першому запуску він почне грати з того моменту, на якому зупинився”, – зазначає видання.

Розробники сервісу наголосили, що не планують замінити комп’ютери й консолі, а прагнуть тільки доповнити пропонований ними ігровий досвід.

Наразі новий сервіс проходить тестування у США та на даному етапі користувачам доступні п’ять безкоштовних ігор: Asphalt 9: Legends, WWE SuperCard, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout і Solitaire: Arthur’s Tale.

“Над хмарним сервісом працює команда на чолі з Джейсоном Рубіном, засновником студії Naughty Dog і творцем таких серій, як Crash Bandicoot, а також Jak & Daxter”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у майбутньому Facebook Gaming розширюватиметься та нарощуватиме кількість доступних ігор, включаючи й складні AAA-проєкти.

Розробники можуть додавати демоверсії своїх ігор у Facebook і рекламувати їх. Компанія також зароблятиме на внутрішньо ігрових придбаннях – 30% виторгу від них забере компанія, 70% – розробники ігор. “30% грошей за покупки, зроблені на Android-пристроях, перейдуть Google”, – йдеться у повідомленні.

Через сувору політику Apple щодо хмарного геймінга платформа поки недоступна на iOS, як і її конкуренти – Google Stadia, Luna і Microsoft xCloud. “Розробники можуть відправити в App Store кожну гру як окремий додаток або зробити доступ до неї через браузер Safari”, – розповіли в Apple.

До речі, у грудні 2019 року Facebook купила розробника хмарних ігор PlayGiga за $78 млн. Згідно з даними компанії, наразі 380 млн користувачів на місяць вже грають у HTML5-ігри в мобільному додатку Facebook. У тестовій версії хмарними іграми користувалися 200 тис. осіб на тиждень.

Нагадаємо, наприкінці вересня компанія Amazon презентувала власний хмарний ігровий сервіс Luna. Таким чином, вона пішла за іншими великими технологічними компаніями: у листопаді минулого року Google запустила власний хмарний ігровий сервіс Stadia, у вересні такий сервіс xCloud представила Microsoft. Власні хмарні ігрові сервіси є також у Sony, Nintendo, Apple, Nvidia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram