Новини
20 Квітня 2021
685

Facebook оновиться: Соцмережа анонсувала клон Clubhouse та підтримку подкастів

Серед нових функцій — аудіоплеєр, який дозволить користувачам слухати музику зі Spotify

Facebook анонсувала одразу декілька нових інструментів, пов’язаних з аудіо. Найближчими місяцями у соцмережі з’являться подкасти, аудіокімнати, сервіс обміну короткими записами та вбудований плеєр, запущений спільно зі Spotify, повідомляє TechCrunch.

Незабаром у мобільному додатку Facebook будуть доступні подкасти. “Раніше вам доводилося йти з Facebook, щоб послухати епізоди. Протягом найближчих декількох місяців у вас з’явиться можливість слухати подкасти безпосередньо у додатку Facebook — під час його використання або у фоновому режимі”, — розповіли у компанії.

І додали, що функція дозволить швидко знаходити нові подкасти за інтересами, а також ділитися ними з друзями.

До літа у Facebook з’являться аудіокімнати на кшталт Clubhouse, які дозволять користувачам соцмережі слухати й ставити запитання спікерам. “Слухачі зможуть відправляти їм донати, а згодом у Live Audio Rooms з’явиться можливість створювати платні кімнати. Сервіс буде запущений не тільки у самій соцмережі, але й в додатку Facebook Messenger”, — наголосили у компанії.

Також у соцмережі з’явиться Soundbites — інструмент, за допомогою якого користувачі зможуть створювати й постити короткі звукові записи на своїй сторінці. Тестування Soundbites розпочнеться найближчим часом у невеликої кількості користувачів. “Ми також плануємо додати субтитри до всіх цих функцій, щоб зробити їх доступними для всіх”, — додали у Facebook.

Новий вбудований аудіоплеєр, який дозволить користувачам Facebook слухати музику та подкасти з Spotify, не виходячи з програми, отримав назву Project Boombox. Плеєр з’явиться у соцмережі раніше, ніж інші пов’язані з аудіо інструментами.

Spotify вже працював з Facebook в минулому, зокрема, над інтеграцією Spotify в Stories Facebook та Instagram. “Наша мета завжди полягала в тому, щоб зробити Spotify доступним на всіх платформах і пристроях — донести музику та подкасти до більшої кількості людей, — і наша нова інтеграція з Facebook є ще одним кроком до цієї мети”, — розповіли в компанії.

Представники соцмережі уточнили, що розробляють ще один набір інструментів для створення аудіо. Наприклад, вони дозволять накладати фонову музику, мікшувати доріжки, додавати звукові та голосові ефекти тощо.

Раніше Investory News писали, що Facebook тестує сервіс схожий на Clubhouse — додаток дозволить спікерам спілкуватися з аудиторією, яка ставитиме запитання у текстовому або аудіоформаті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram