Новини
29 Липня 2021
613

Facebook, Google і Netflix ввели обов’язкову вакцинацію від COVID-19

Правило почне діяти в США найближчими тижнями, в інших країнах — найближчі місяці

Відразу три великі компанії зважилися ввести обов’язкову вакцинацію від COVID для співробітників, які не мають медичних протипоказань, пише AFP.

Facebook вимагає від усіх співробітників, що працюють в Америці, зробити щеплення від COVID-19, якщо вони збираються працювати в офісах компанії.

“Коли наші офіси знову відкриються, ми будемо вимагати, щоб всі, хто приходить на роботу в будь-який з наших американських кампусів, були вакциновані. Те, як ми реалізуємо цю політику, буде залежати від місцевих умов і правил”, — зазначила віце-президент Facebook Лорі Голер.

Netflix зобов’язав зробити щеплення від COVID-19 акторів і працівників знімальних майданчиків. Відмовитися від вакцинації можна з медичних та релігійних причин або через вікові обмеження, повідомляє Hollywood Reporter.

Також щеплення можуть не робити учасники проєктів, які вже перебувають у виробництві. Компанія погодила правила з Альянсом продюсерів кіно і телебачення, Гільдією кіноакторів — Американською федерацією художників телебачення і радіо, профспілками та іншими галузевими організаціями.

У Google всім співробітникам прийшов електронний лист від гендиректора Google Сундара Пінчао, згідно з яким всі співробітники компанії зобов’язані пройти вакцинацію. Найближчі пару тижнів це правило буде діяти на території США, проте пізніше пошириться й на інші регіони. Винятками можуть стати місця, в яких вакцина в дефіциті. Співробітникам також дозволено буде залишитися на віддаленій роботі до 18 жовтня.

“Ми продовжимо уважно стежити за розвитком ситуації й повідомимо вам мінімум за 30 днів про плани повного повернення до роботи в офіси. З тими, в кого є особливі обставини, ми скоро поділимося спеціальними варіантами роботи, які дозволять подати заяву на роботу з дому до кінця 2021 року “, — йдеться в повідомленні гендиректора Google.

З початку пандемії в США виявлено 34,6 млн випадків зараження коронавірусом, померли 611,8 тис. осіб. США посідають перше місце у світі за кількістю хворих і померлих від вірусу. За даними ВООЗ, захворюваність на COVID-19 у світі за минулий тиждень зросла на 8%, а смертність — на 21%.

Як писали раніше Investory News, до кінця 2021 року Україна отримає понад 47 млн доз вакцин проти коронавірусу від різних виробників. Наразі в країні відкрито вже майже 2,9 тис. пунктів щеплень і центрів вакцинації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram