Новини
22 Травня 2023
280

Exxon Mobil готується зайнятися видобуванням літію

Для цього нафтовий гігант придбав ділянку за $100 мільйонів

Американський нафтовий гігант Exxon Mobil придбав земельну ділянку в Арканзасі, на якій збирається видобувати літій, повідомила газета Wall Street Journal.

Для такої компанії, як Exxon, угода є відносно невеликою — вона оцінюється у $100 млн, — і поки що не виглядає як стратегічний поворот. Але вона означає, що Exxon сподівається закріпитися в багатому на літій регіоні.

Літій – ключовий елемент для сучасних акумуляторів, які використовуються в електромобілях, смартфонах. У 1970-х роках Exxon зіграла важливу роль у створенні літієвої промисловості, хімік Стенлі Віттінгем отримав Нобелівську премію за розробку технології літій-іонних акумуляторів. Але врешті-решт ринок тоді виявився занадто малим, і за кілька років Exxon згорнула програму виробництва батарей.

Exxon планує почати роботи на ділянці протягом найближчих місяців. Якщо вони виявляться успішними, компанія може розширити свою присутність.

Компанія Galvanic, у якої Exxon купила ділянку, минулого року заявила, що запаси літію в цьому районі оцінюються у 4 млн тонн еквівалента карбонату літію — цього достатньо для виробництва акумуляторів для 50 млн електромобілів.

Нагадаємо, у червні Meta представить аналог Twitter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram