Новини
9 Грудня 2021
791

Evergrande оголосила про дефолт

Fitch Ratings понизила кредитний рейтинг компанії та її дочірніх компаній до RD

Китайський забудовник Evergrande вперше оголосив дефолт щодо виплат за доларовими кредитами, повідомляє Bloomberg.

Рейтингова агенція Fitch Ratings понизила кредитний рейтинг компанії та її дочірніх компаній до RD, або “обмежений дефолт”. Це пов’язано з невиплатою за бондами у $645 млн під 13% та у $590 млн під 13,75%. Сплату за ними потрібно було здійснити до 6 грудня у межах ґрейс-періоду, тобто відтермінування.

Evergrande — одна з найбільших компаній Китаю, яка при цьому має борг у $305 млрд. Дефолт Evergrande визначає не лише “початок кінця” китайської будівельної імперії, а і можливе падіння значної частини ринку.

Компанія заборгувала гроші 171 китайському банку та 121 фінкомпанії — її дефолт може призвести до того, що кредитування у країні значно скоротиться.

Внаслідок цього компанії не зможуть залучати кошти за доступними ставками, а іноземні інвестори менш охоче вкладатимуть кошти.

Вперше про можливий дефолт Evergrande почали говорити наприкінці вересня, і відтоді компанія перебувала на його межі та спробах реструктуризації кредитів і відтермінування виплат за боргами.

Як писали раніше Investory News, уряд Китаю попередив що не стане “кидати рятівний круг” найбільшій у країні групі компаній з нерухомості China Evergrande Group, що опинилася в епіцентрі боргової кризи, яка тримає в напрузі весь світовий ринок через можливі наслідки дефолту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram