Драйв
11 Березня 2019
1 501

EQ для бізнесу: 7 дієвих вправ для покращення

У формулі успіху емоційному інтелекту (EQ) належить провідна роль. Доведено, що 90% успішних людей – щасливчики з високим EQ. Як покращити цей показник?

Фото: Depositphotos

Вміння контролювати власні емоції, правильно зчитувати емоційні посили оточуючих і змушувати їх працювати на користь собі та бізнесу свідчать про рівень емоційного інтелекту. Але необов’язково мати вроджений високий EQ: його можна поліпшити і розвинути самостійно. Експерти Investory News пропонують сім дієвих вправ для покращення EQ.

#1 Мої емоції

Такий прийом радить Олександра Станіславська, психолог-консультант, психотерапевт, член Української асоціації екзистенціальної психології і психотерапії. Щоб застосувати його, необхідно навчитись відчувати та відтворювати емоції. Почнемо, наприклад, з радості. Якнайточніше згадайте момент з минулого, коли ви переживали радість. Подивіться на себе в дзеркало: як ви радієте? якого кольору ваша радість? як вона звучить, пахне, яка вона на смак та дотик? де вона живе у вашому тілі?..

А тепер зробіть аналогічну вправу з такими емоціями, як гнів, гордість, натхнення, смуток, байдужість, безпорадність, подяка, переляк, надія, презирство, роздратування, спокій, тривога, втома, енергійність… Цей перелік можна розширити. Проробляйте одну емоцію на день самостійно або ж з колегами на роботі, це допоможе вивчати себе і розуміти власні переживання. Також це полегшить розуміння оточуючих.

#2 Самоспостереження

Ще одна порада від пані Олександри: протягом дня спостерігайте за власними емоціями. Не намагайтеся їх контролювати, оцінювати, пригнічувати. Просто помічайте те, що з вами відбувається. Запитуйте себе: що я зараз відчуваю? що промовила би моя емоція, якби вміла говорити? як вона хоче мені допомогти та де вона ховається всередині мене?

Вправляючись таким чином, ви станете уважнішими до себе, навчитеся відокремлювати себе від емоцій, сприймати їх як частину себе.

#3 Вдих-видих: раз, два, три

Коли емоції беруть над нами гору, ми схильні говорити або робити щось недоречне, про що потім шкодуємо. Щоб попередити це, навчіться робити хвилинну паузу, перш ніж сказати, написати чи зробити емоційний крок. Порахуйте до чотирьох, зробіть повільний вдих і видихніть на рахунок п’ять. Вправу повторіть тричі. Запитайте у себе, що відчуваєте, у чому це відчуття допомагає та від чого захищає?

Ця техніка може стати “паличкою-рятуваличкою”, що швидко допоможе зрозуміти себе та продовжити комунікацію у контрольованому стані.

#4 Мої дзеркала

Усі, хто нас оточує, стають нашими дзеркалами. Нас може гнівити і дратувати в інших те, що ми не сприймаємо в собі. Протягом дня помічайте, в кому і що вас виводить із себе. Ввечері проаналізуйте це, запитуючи в себе: що саме порушило мою рівновагу? чому мене це дратує? чи засуджував або винив я себе коли-небудь навіть за думки про такий вчинок?

Швидше за все, ви пригадаєте ситуацію з минулого, в якій проявили себе схожим чином, але не прийняли себе в цьому з різних причин: через критику, осуд з боку оточуючих, звинувачення себе. Спробуйте зрозуміти себе, підтримати та раз і назавжди вибачити. Вправа дозволяє побачити себе в інших і почати шлях до прийняття себе.

Фото: Depositphotos

#5 Глибинна мотивація

Щоб усвідомити власні мотиви в різних ситуаціях, послідовно поставте собі п’ять запитань “чому?”. Наприклад:

Чому я не можу покинути набридлу роботу? Тому що думаю, що мій відділ закриється.

Чому мій відділ закриється? Тому що вся робота тримається на мені.

Чому я беру на себе всю роботу? Тому що лише я можу виконати її ідеально.

Чому я виконую її ідеально? Тому що лише так я можу отримати визнання моїх підлеглих і керівництва.

Чому для мене таке важливе їхнє визнання? Тому що без визнання я не відчуваю себе гідним спеціалістом.

Головне завдання цієї вправи – допомогти собі зрозуміти, що насправді стоїть за тим, що ми робимо або не робимо.

#6 Між справами деталізуй та вгадуй

Вправи, що не вимагають додаткового часу, пропонує практичний психолог, тренер, розробник програм з розвитку емоційного інтелекту, соціальна підприємиця Ірина Бондар.

Для тих, хто багато часу проводить за кермом чи у перельотах, – це прослуховування художніх аудіокниг. Важливо стежити не так за сюжетом, як за героями. Варто оцінювати героя в кількох напрямках: що він відчуває в цій ситуації? що відчував би я в аналогічній ситуації? яка вірогідна реакція героя? що зробив би я? Корисним буде дослідження поведінки перехожих, пасажирів. Ця техніка дозволяє зрозуміти, що саме про нас говорить наша зовнішність.

Підвищувати емоційний інтелект можна навіть у ході ділових нарад. Скористайтеся практикою “Що було б, якби…”.

Огляньте усіх присутніх. Уявіть собі, в яких зв’язках вони могли б бути між собою. Наприклад, якби ваша директорка з логістики була багатодітною мамою з сімома дітьми, якою вона була б? Чим ця й та жінки відрізнялись би? Зовнішністю? Характером? Манерами поведінки? Рухами? Інтонаціями? Лексикою?

А якби ваш штатний психолог був вашим сином? Як ви співпрацювали б? Чи відрізнялись би ваші стосунки в родині та на роботі? Який би він був? Фантазуйте з емоціями…

Якщо на вас чекає спілкування з потенційним співробітником, ознайомтесь з його резюме й уявіть собі цю людину. Намалюйте собі портрет майбутнього колеги: про що каже його сторінка у соцмережах? які його інтереси, родина, улюблені фільми та музика?Після особистої зустрічі спробуйте перевірити свої здогадки. Яке враження склалось у вас про цю людину? Чи воно підтвердилось?

Щоб розвинути EQ і застосувати його конкретно до вашого бізнесу, Оксана Малета, психотерапевт, акредитований гештальт-терапевт, супервізор, ведуча груп і авторських проектів, пропонує вправу “Деталь”.

Опишіть детально портрет вашого клієнта, вашої цільової аудиторії. Як живе така людина: о котрій прокидається, де працює, чи є в неї родина, діти. Хто він, ваш клієнт: який його вік, освіта, хто батьки. Про що він думає? Переживає?.. Чим детальніше – тим краще. Далі спробуйте вжитися в цей образ, відчути свої емоції в таких умовах та подумайте, як спілкуватися з такою людиною.

#7 Тренуйте терпіння

Терпіння дозволяє зробити крок назад, щоб спокійно проаналізувати дратівливі обставини, залишатися спокійним, зосередженим і нічого не робити похапцем через тривоги або роздратування.

Тренуйте терпіння. Знайдіть довгу і повільну чергу, станьте у неї. Для цієї мети підійдуть і дорожній затор, і супермаркет, і банк, і поштове відділення. Замість того щоб дратуватися, говоріть собі: “Я буду спокійно чекати”. Озирніться навколо, уважно розглядайте усе, що знаходиться поруч з вами, спостерігайте. Поводьте себе так, ніби ви спокійні. Якщо здаватися терплячим, то часто можна і відчути себе таким.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram