Новини
22 Грудня 2022
389

“Енергоатом”: ЗАЕС до Криму під’єднана не буде

Угоди про зону безпеки навколо станції так і не досягнуто

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі поки не наблизився до досягнення угоди зі створення зони безпеки навколо окупованої Запорізької АЕС, заявив президент “Енергоатому” Петро Котін в ефірі інформаційного телемарафону, повідомляє УНІАН.

Гроссі продовжує вести відповідні переговори окремо з українською та російською сторонами.

“У нього (Гроссі — ред.) сьогодні ще раунд переговорів. Наскільки відомо, він поки не досяг у переговорах цієї зони безпеки. На жаль, не дуже багато механізмів у нього для цього, якщо одна зі сторін відмовляється це робити”, — сказав Котін.

Голова ” Енергоатому “також вважає, що росіяни поки технічно не зможуть приєднати Запорізьку АЕС до Криму, оскільки станція дуже потужна і має бути забезпечена потужними лініями електропередачі, а на півдні вони”слабкі”.

“Говорити про те, що вони змогли б перемикнути станцію на слабкі лінії, які залишилися на півдні України, це технічно неможливо. Вони можуть відновити пропускну здатність цих ліній в обмеженій потужності, кілька мегаватів. Але, звичайно, сенсу в цьому немає”, — пояснив Котін.

Нагадаємо, Норвегія спрямує $4 мільйони на охорону цифрової підводної інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram