Бiзнес
12 Січня 2019
1 197

Електричні кур’єри, гнучкі дисплеї та цифрове омолодження: CES-2019 у заголовках

Чим цього року запам’яталася найтехнологічніша виставка світу

Як підрахували організатори CES-2019, за чотири дні виставку у Лас-Вегасі відвідало близько 180 тис. фанатів технологій, інвесторів та бізнесменів. Вони приїхали, щоб подивитися на розробки більше 4,5 тис. компаній зі всього світу – від великих корпорацій до молодих, але амбітних стартапів.

Хоча, звичайно, далеко не всі продукти, що демонструвалися на виставці, потрапили до заголовків. Але загальні тренди досить цікаві. Зокрема, багато компаній зосередилися на наступних поколіннях смартфонів на телевізорів, гаджетах для краси та здоров’я, робототехніці та електроніці для розваг.

Investory News відібрали найгучніші та найперспективніші прем’єри цьогорічної CES.

Доставка майбутнього від Continental

Цього року корпорація Continental показала у Лас-Вегасі власне бачення розвитку сервісів доставки для ритейлу та e-commerce. На своєму стенді компанія презентувала двокомпонентну автоматизовану систему, яка працює практично без людського втручання. За задумом, у найближчому майбутньому замість живих кур’єрів посилки та пакунки розноситимуть роботи чимось схожі на творіння компанії Boston Dynamics. До «пункту призначення» їх доставлятиме безпілотний автомобіль.

Як видно з відео, зараз роботизовані кур’єри вже вміють переступати нескладні перешкоди, підійматися сходами, дзвонити у двері та залишати посилку біля входу, якщо їм так ніхто і не відчинив.

Гнучкі телевізори від LG

Південнокорейський виробник електроніки LG вже презентував концепт гнучких екранів минулого року. Цьогоріч, після численних анонсів, компанія привезла на CES готовий для комерційного використання продукт під назвою LG Signature OLED TV R. Це телевізор діагоналлю 65 дюймів, який може скручуватися у рулон та ховатися у спеціальну підставку. Автори розробки зазначають, що екран розрахований на близько 50 тис. циклів згортання-розгортання, а за необхідності його можна розгортати лише частково. У LG поки що не оголошують вартість новинки для основних ринків, проте за планами продажі цієї моделі мають стартувати у другому півріччі 2019 р.

Принтер для візуального омолодження шкіри від Procter & Gamble Ventures

Компанія Procter & Gamble Ventures показала у Вегасі невеличкий гаджет Opte, який може ефективно маскувати пігментні плями, веснянки та інші косметичні дефекти. Цей пристрій сканує шкіру, визначає її відтінок та наявність пігментації, а потім маскує недоліки, зафарбовуючи їх точно підібраним тональним засобом. Фактично, це струменевий принтер для накладання косметики. Зазначається, що гаджет однаково добре працює на різних типах та відтінках шкіри, однак, виробник поки що не повідомляє, чи потрібні будуть для нього специфічні тональні засоби. Запустити продажі Opte планують на початку 2020 р.

Гнучкий смартфон від Royole

Як і у випадку з телевізорами, про гнучкі дисплеї для смартфонів говорять вже давно. Та поки що найближче до втілення та комерційного використання цієї ідеї підійшов американо-китайський виробник Royole. Зазначимо, що розробка компанії – гнучкий смартфон FlexPai – декілька місяців тому вже демонструвалася у Китаї. Але й на CES вона привернула чимало уваги. Смартфон від Royole, що працює на операційній системі Android, має подвійну камеру на 16 і 20 Мп та 7,8-дюймовий екран, який можна складати та розкладати близько 2 тис. разів. Про дату виходу на європейський та американський ринки наразі на повідомляється. Орієнтовна ціна смартфону для китайських користувачів – $1,3 тис.

Цифрові столи для гри в понг від UNIS Technology

Один з лідерів ігрової індустрії UNIS Technology вирішив повторити свій минулорічний успіх на CES, презентувавши наступне покоління діджитал-столів для гри у понг. У 2018 р. компанія показала відвідувачам виставки перший «кавовий» стіл Atari Pong, створений у партнерстві з американською Calinfer. Цьогоріч UNIS презентували дві вдосконалені моделі лінійки: «журнальний» та «коктейльний» столи. Як і у першій версії, на них інстальовано легендарну гру понг. Крім того, столи обладнані USB-зарядками, різники режимами та іншим.

Сенсорне дзеркало від Panasonic 

Японська корпорація Panasonic показала на CES декілька нових розробок, але чи не найбільше уваги привернуло «розумне» дзеркало, що базується на технології розпізнавання облич. У пристрої поєднані сенсори, чутливі відеокамери, системи оборки та аналізу зображень. Крім візуального образу пристрій може зчитувати ритм серцебиття людини та інші фізіологічні показники. У Panasonic  відзначають, що їх дзеркало поки що лише прототип, але у майбутньому такі девайси, можливо, інтегруватимуться з системами на кшталт «розумного» дому та іншою електронікою.

 

Електричний байк від Harley-Davidson

Легендарний американський виробник мотоциклів Harley-Davidson презентував у Лас-Вегасі свою першу електричну модель. Як заявляє компанія, електромотоцикл LiveWire може проїхати на одному заряді більше 175 км та розганяється до швидкості 100 км/год за 3,5 сек. При цьому частину електронної «начинки» для Harley-Davidson розробила компанія Panasonic. Зазначається, що продажі нового «харлея» мають розпочатися приблизно у серпні 2019 р., а поки що всі охочі можуть оформити попереднє замовлення. Початкова ціна LiveWire складатиме $29,8 тис.

«Розумний пластир» від L’Oreal

Французький виробник косметики та парфумерії L’Oreal теж має розробки зі світу технологій. Цього року на CES компанія привезла «розумний пластир» The My Skin Track pH, створений дочірнім підприємством La Roche-Posay. Це невеликий сенсорний пристрій, що аналізує стан шкіри та визначає рівень pH у режимі реального часу. Також у комплекті до гаджету йде додаток для смартфона за допомогою якого систематизують отримані дані. Автори винаходу відзначають, що The My Skin Track pH потрібен, щоб персоніфікувати та покращити догляд за шкірою. Втім, ні про ціну сенсора, ні про дату виходу на ринок поки що нічого не відомо.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram