Новини
16 Травня 2022
462

Експертна думка: Чи вплине на хід війни перекидання 2500 резервістів рфі

“Нові мобілізовані сили, ймовірно, не мають достатньої підготовки”

2500 нових резервістів, яких Росія кине в Україну для посилення наступальної операції, навряд чи вистачить для поповнення розгромлених російських частин, йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни.

Згідно з даними Генштабу, близько 2500 російських резервістів проходять підготовку в Бєлгородській, Воронезькій та Ростовській областях для посилення російських наступальних операцій в Україні.

Вливанням нових сил у такій кількості не вдасться перекрити утворену “дірку” у російських частинах, “які втратили до 20% особового складу в деяких районах, не кажучи вже про батальйонну тактичну групу, яка нещодавно була значною мірою знищена при спробі форсувати річку Сіверський Донець”.

Нові мобілізовані сили, “ймовірно, не мають достатньої підготовки для ефективної роботи та слабко вмотивовані до бойових дій”.

“Російські сили також направили новобранців з окупованих населених пунктів у Донецькій та Луганській областях для продовження наступу навколо Харкова, ймовірно, через відсутність російських резервів”, — йдеться у звіті.

Російські ПВК формують з’єднання з повітряно-десантними підрозділами через значні втрати в живій силі.

“Поповнення елітних повітряно-десантних підрозділів коштом найманців шокує, і це було б найяскравішим свідченням того, що росія вичерпала наявні у неї резерви боєздатної живої сили”, — зазначають експерти.

Російська 810-та гвардійська бригада морської піхоти приймає особовий склад з інших частин Чорноморського флоту, зокрема членів екіпажів кораблів ВМФ. “Знову сформовані або перегруповані підрозділи навряд чи будуть ефективні в бою”, — констатують в Інституті.

Нагадаємо, що війна вже коштувала Україні 245 млрд грн. У розрахунок увійшли витрати на закупівлю зброї та допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram