Новини
25 Квітня 2022
360

Економіст оцінив можливість запровадження ЄС нафтового ембарго проти рф найближчим часом

Найбільше грошей росія отримує саме з нафти

Фото: CNN

Радник керівника Офісу президента, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов оцінив можливість запровадження Євросоюзом нафтового ембарго проти росії найближчим часом. Про це він сказав під час Всеукраїнського телемарафону.

“Думаю, перш за все ми побачимо нафту (в шостому пакеті санкцій — Ред.). З газом трохи складніше. В принципі, нафта — це найважливіше, тому що росія найбільше грошей отримує саме з нафти. Але в Європі навпаки: найбільша кількість грошей іде за газ”, — сказав він.

Також Милованов, посилаючись на євродепутатів, зазначив, що вони вважають введення нафтового ембарго найближчим часом цілком вірогідним.

За його словами, дві третини газу Європа може замістити. Вони купуватимуть скраплений газ через LNG-термінали, і на це потрібна політична воля.

Тим часом французька компанія TotalEnergies попередньо зафрахтувала танкер з нафтою з Абу-Дабі для відвантаження на початку травня. Рішення схвалено на тлі війни та санкцій щодо російської федерації й це перше таке постачання за два роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram