Новини
31 Травня 2024
120

Економіка Тайваню зростатиме найшвидшими темпами за 3 роки

Причинами цього є бум технологій ШІ

фото: iStock

Цього року економіка Тайваню зростає найшвидшими темпами з 2021 року, оскільки чиновники підвищили свої прогнози, посилаючись на відновлення світової торгівлі та зростаючий попит на технології штучного інтелекту, повідомляє Bloomberg.

Валовий внутрішній продукт, ймовірно, зросте на 3,94% в цьому році, йдеться в заяві Тайванського статистичного бюро, в порівнянні з останнім прогнозом на 3,43%. Чиновники заявили, що поліпшення прогнозу пов’язане зі збільшенням державних і корпоративних інвестицій в ШІ та хмарні обчислення, а також з очікуваним загальним поліпшенням світового експорту.

ВВП у першому кварталі зріс на 6,56%, що перевищило оцінку в 6,5% в опитуванні економістів Bloomberg. Чиновники вважають, що цього року експорт Тайваню збільшиться на 10%, в порівнянні з попереднім прогнозом в 6,14%.

Занепокоєння уряду щодо стабільно високої інфляції, схоже, збережеться, оскільки статистичне бюро підвищило прогноз інфляції до 2,07% з попереднього прогнозу в 1,85%. Занепокоєння щодо інфляції пов’язане з тим, що протягом більшої частини останніх трьох років вона випереджала зростання заробітної плати, що призвело до зниження реальних доходів домогосподарств по всьому острову.

Протягом двох з перших трьох місяців цього року інфляція випереджала середнє регулярне зростання заробітної плати на Тайвані. За 10 місяців минулого року інфляція або випереджала, або дорівнювала зростанню заробітної плати.

Як писали раніше Investory News, МВФ прогнозує зростання економіки Китаю у 2024 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram