Новини
5 Травня 2020
1 072

Економіка Гонконгу переживає рекордне падіння на фоні коронавірусної пандемії

За I квартал ВВП скоротився на 8,9% – це найгірший показник з 1974 року

На фоні коронавірусної пандемії економіка Гонконгу переживає рекордне падіння. Так, за підсумками першого кварталу ВВП скоротився на 8,9% у річному численні – це найгірший показник з 1974 року, повідомляє Associated Press.

Видання зазначає, що попередній квартал завершився тривідсотковим зниженням гонконзької економіки. “У департаменті статистики пояснюють це скороченням внутрішнього та зовнішнього попиту через COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

У Торговій асоціації Гонконгу зазначають, що з січня цього року закрилися 5 тисяч магазинів, ще 20 тисяч можуть не пережити рік.

“Найбільше постраждала сфера туризму. Минулого року, за даними адміністрації автономії, в Гонконзі побували 56 мільйонів туристів. У березні, після введення обмежень на кордоні, потік іноземців та приїжджих з материкового Китаю скоротився майже в сто разів”, – зазначають у департаменті туризму.

І додають, що не очікують на швидке відновлення галузі, яка більшою мірою залежить від розвитку пандемії та від обмежувальних заходів в інших країнах.

Нагадаємо, з метою пом’якшення негативних наслідків епідемії коронавірусу Covid-19 для економіки, адміністрація Гонконгу наприкінці лютого оприлюднила програму заходів стимулювання обсягом 120 млрд гонконзьких доларів ($15,4 млрд). Кожен дорослий житель Гонконгу повинен отримати по $1283, а бізнес – доступні кредити та зниження податків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram