Новини
14 Квітня 2023
334

€100 мільйонів гарантій для підтримки України надала Іспанія

Допомогу країна здійснює в рамках угоди з ЄБРР

Іспанія підписала угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) про надання гарантій на суму €100 млн для підтримки операцій банку в муніципальному секторі України, а також для забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

“Нарощування сільгоспвиробництва та забезпечення безпеки сільськогосподарського виробничо-збутового ланцюжка в Україні мають вирішальне значення для забезпечення продовольчої безпеки. Інвестиції ЄБРР допомагають запобігти глобальній продовольчій кризі, усувають ризики, пов’язані з постачанням життєво важливих продуктів харчування, особливо в країни, які сильно залежать від імпорту продовольства”, — сказано в повідомленні ЄБРР, пише Інтерфакс-Україна.

За словами президентки ЄБРР Оділь Рено-Бассо, ці гарантії дозволять Банку вирішити найважливіше питання продовольчої безпеки в Україні та за її межами, продовжити підтримку українських муніципалітетів зараз і в період відновлення країни.

Банк зазначив, що Іспанія приєдналася до низки донорів, які через ЄБРР надають фінансову та технічну підтримку Україні через війну. Донори ЄБРР вже виділили близько €1,4 млрд для підтримки української економіки, зокрема, забезпечення енергобезпеки, логістики та підтримки малого бізнесу.

ЄБРР спільно з донорами зобов’язався протягом 2022-2023 років надати Україні фінансування у розмірі €3 млрд для підтримки функціонування бізнесу та економіки. У 2022 році ЄБРР направив на підтримку України €1,7 млрд та залучив від партнерських фінансових установ €200 млн.

Раніше Investory News писали, що донорських коштів для України вистачить до кінця року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram