Новини
13 Грудня 2019
697

Джерела: США відкладуть мита, якщо Китай придбає у них сільгосппродукцію на $50 мільярдів

Офіційні заяви з цього приводу з боку Вашингтона та Пекіна наразі відсутні

Reuters/Ng Han Guan

Вашингтон відкладе нові мита на китайські товари та знизить чинні тарифи в обмін на купівлю Пекіном американської сільгосппродукції, повідомляє Reuters, посилаючись на джерела, які поінформовані щодо поточної ситуації у двосторонніх переговорах.

Водночас видання зазначає, що через відсутність офіційного підтвердження з боку будь-якої зі сторін виникають сумніви у завершенні угоди. “Офіційні заяви з боку Вашингтона та Пекіна наразі відсутні”, – йдеться у повідомленні.

Джерела зазначають, що США відтермінують мита на китайські товари вартістю майже $160 млрд, які повинні набрати чинності в неділю, і знизять наявні тарифи.

У свою чергу Пекін зобов’язується у 2020 році закупити американську сільгосппродукцію вартістю $50 мільярдів, що вдвічі більше, ніж у 2017-му, до початку торгового конфлікту.

“Це буде скоріш за все “фінальною пропозицією”, схваленою Трампом, проте вона поки не затверджена Пекіном”, – пише Reuters.

Після повідомлення про угоду, юань щодо долара підскочив до максимуму за останні чотири з половиною місяці, впевнено дорожчають й китайські акції.

Нагадаємо, на початку листопада міністерство торгівлі Китаю заявило, що Китай та США за результатами перемовин у ході минулих двох тижнів домовилися щодо поетапного та у рівних пропорціях скасування мит, введених під час багатомісячної торгової війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram