Новини
11 Листопада 2022
348

Дві третини керівників бізнесу очікують розвитку своєї компанії найближчі три роки

Про це свідчать результати дослідження “Погляд керівників бізнесу в Україні 2022”

Майже дві третини керівників українських підприємств оптимістично налаштовані на розвиток своєї компанії та галузі наступні три роки, свідчать дані дослідження компанії KPMG “Погляд керівників бізнесу в Україні 2022”.

“На тлі тривалої невизначеності та нових викликів, спричинених війною в Україні, понад половина українських бізнес-лідерів залишаються оптимістичними — 65% кажуть, що впевнені в зростанні їхніх компаній та галузей упродовж наступних трьох років”, — ідеться в дослідженні.

Водночас щодо подальшого розвитку України оцінки дещо стриманіші — лише 44% опитаних очікують зростання країни наступні три роки.

81% керівників очікують рецесію в Україні найближчі 12 місяців. При цьому 65% респондентів впевнені у довготривалості кризи. Тому 51% керівників компаній враховували її у своїх планах.

Серед найбільших загроз для бізнесу опитані підприємці назвали геополітичну невизначеність та пов’язані з цим операційний та регуляторний ризики. Крім того, є побоювання зіткнутися із дефіцитом кваліфікованих талантів.

Зазначається, що опитування проводилося протягом липня – жовтня 2022 року, у ньому взяли участь 43 керівники провідних українських компаній у різних галузях економіки.

Нагадаємо, два квартали поспіль бізнес демонструє покращення ділових очікувань.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram