Новини
6 Листопада 2021
626

Двадцять відсотків нових будинків в Амстердамі будуть побудовані з деревини

Використання деревини дозволить знизити залежність від сталі та бетону

Усі нові будівлі в столиці Нідерландів, починаючи з 2025 року, повинні складатися як мінімум на 20% з дерева або інших біоматеріалів. Угоду під назвою Green Deal Timber Construction ухвалили 32 муніципалітети столичного регіону Амстердам, повідомляє Dezeen.

Автори проєкту очікують, що використання деревини дозволить знизити залежність від сталі та бетону, при виробництві яких виробляється багато вуглекислого газу. Одна з переваг деревини як будматеріалу в тому, що вона вловлює велику кількість вуглецю з атмосфери та накопичує її всередині будівлі.

За даними Амстердамського інституту перспективних міських рішень, цей крок спричинить скорочення викидів вуглекислого газу в столиці приблизно на 220 тис. т на рік. Також розраховують, що значно скоротяться викиди азоту. Влада нідерландської столиці хоче досягти кліматичної нейтральності до 2050-го.

Амстердам не єдине місто, де ухвалено закон про використання біоматеріалів. У жовтні влада Нью-Йорка схвалила використання деревини для зведення будинків заввишки до 26 м. Раніше уряд Франції ухвалив, що з 2022 року всі нові громадські будівлі в країні мають бути збудовані не менш ніж наполовину з дерева.

Тим часом приватні будинки в передмістях Києва, Харкова, Одеси, Дніпра та Львова з липня до вересня 2021 року подорожчали в середньому на 3-5%. Активніше дорожчали будинки площею до 150 м², розташовані в передмісті за 20 км від міст-мільйонників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram