Новини
2 Листопада 2023
305

ДТЕК виграв суд проти росії

В Гаазі задовольнили позов по кримських активах компанії

Міжнародний арбітражний суд в Гаазі повністю задовольнив позов компанії ДТЕК проти країни-агресора рф за захоплені активи в незаконно анексованому Криму, повідомляється на сайті ДТЕК.

Арбітраж присудив росії виплатити українській компанії компенсацію збитків в розмірі $267 млн, що включає проценти та судові витрати на дату рішення. Нарахування процентів триватиме аж до моменту повної сплати всієї суми збитків.

Арбітражне рішення підлягає примусовому виконанню відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року.

ДТЕК планує невідкладно ініціювати процес визнання та допуску до виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи росії.

“Сьогоднішнє рішення знаменує собою ще одну віху в притягненні росії до відповідальності за її експропріацію українських інвестицій у Криму”, — сказала партнерка Covington & Burling LLP Марні Чік, яка представляла ДТЕК у справі.

Прокоментував перемогу і головний акціонер компанії ДТЕК — Рінат Ахметов.

“росія повинна перебувати під постійним тиском — на полі бою, санкційним, юридичним. 24/7 ми працюватимемо над тим, щоб ворог був притягнутий до відповідальності та заплатив за розв’язану війну, за кожен злочин проти України та українців, за порушення міжнародного права”, — зазначив він.

За словами Ахметова, рішення Міжнародного арбітражного суду свідчить, що світова система правосуддя стоїть на стороні правди й справедливості.

“Сьогодні було зроблено лише перший крок на шляху відновлення правильного світового порядку. І ми будемо йти цим шляхом, поки росія не відповість перед усіма українцями за зло, яке вона принесла в нашу країну”, — сказав він.

Раніше Investory News писали, що дванадцятий пакет санкцій від ЄС проти рф запровадить обмеження на $5,3 мільярда.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram