Новини
20 Лютого 2020
1 456

Дослідження: Найдорожчі стартапи Європи залучили понад $90 мільярдів

В Україні найбільше інвестицій отримала компанія airSlate

Аналітики CB Insights підрахували, які технологічні проекти залучили найбільше венчурного капіталу в кожній з країн Європи.

З 2015 р. в європейський технологічний бізнес інвестували понад $90 млрд, а кількість угод склала 17,8 тис.

Також в CB Insight нарахували в Європі 8 єдинорогів серед незалежних стартапів. До речі, деякі з них присутні в Україні: іспанська Glovo ($1 млрд), естонський Bolt ($1 млрд) та французький BlaBlaCar ($1,6 млрд).

 

В Україні лідером за обсягом інвестицій визнали компанію airSlate, яка раніше називалася PDFfiller. У серпні 2019 р. вона залучила $30 млн. Основний продукт SaaS-стартапу — сервіс для автоматизації документообігу, в якого на середину 2019 р. було понад 400 тис. клієнтів.

Самий профінансований стартап Європи — британська комунікаційна компанія OneWeb, яка планує запустити в космос мережу супутників для роздачі Інтернету. Вона отримала від інвесторів вже $3,5 млрд.

Слідом ідуть шведський платіжний провайдер Klarna ($1,1 млрд) і мобільний банкінг N26 з Німеччини ($683 млн).

Оскільки дані в рейтингу наведені за станом на початок лютого, в нього не потрапив британський Фінтех-стартап Revolut з українським співзасновником. Компанія недавно залучила $500 млн і отримала оцінку $6 млрд.

Нагадаємо, український стартап Neoven Electronics, який створив першу у світі портативну піч, в рамках кампанії на Kickstarter зібрав $89 тис. замість очікуваних $20 тис. Компанія готується завершити перший інвестиційний раунд на суму $100 тисяч при оцінці в $1 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram