Новини
7 Лютого 2019
724

Дональд Трамп запропонував свого кандидата на посаду голови Світового банку

Проте кандидатуру має ще затвердити Рада керівників Світового банку, яка обирає серед претендентів на цю посаду зі 189 країн-акціонерів банку

Президент США Дональд Трамп запропонував на посаду голови Світового банку кандидатуру заступника міністра фінансів США Девіда Малпасса, повідомляє CNN.

“Моя адміністрація зробила першочерговим пріоритетом  забезпечити ефективне і розумне використання доларів платників податків США “, – заявив Трамп, пропонуючи свого кандидата.

Виступаючи після Дональда Трампа, Девід Малпасс назвав Світовий банк провідною світовою інституцією розвитку.

“Зараз є велика можливість здійснити ці конструктивні реформи, які призведуть до більш швидкого зростання і великого процвітання “, – зазначив він.

Варто зазначити, що Малпасс неодноразово виступав з гострою критикою на адресу Світового банку. У 2017 р. під час виступу у Конгресі США він зазначив, що такі міжнародні інституції, як Світовий банк і Міжнародний валютний фонд витрачають багато грошей  і вони не дуже ефективні.

Кандидатуру Девіда Малпасс має ще затвердити Рада керівників Світового банку, яка обирає серед претендентів на цю посаду зі 189 країн-акціонерів банку.

Нагадаємо, 10 січня на сторінці Світового банку з’явилась інформація про відставку його голови Джим Ен Кіма, хоча термін повноважень закінчувався лише у 2022 р. Як пояснює сам Кім, він хотів би повернутися до роботи у приватному секторі економіки.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram