Новини
10 Липня 2020
977

Доларові мільйонери у 2019 році володіли активами вартістю $74 трильйони

Найбільше зросла кількість заможних людей з активами понад $1 мільйон у Північній Америці

Сукупні статки всіх доларових мільйонерів світу у 2019 р. збільшилися на 8,6% і склали $74 трлн, йдеться в щорічній доповіді World Wealth Report, який публікує Capgemini.

Кількість врахованих осіб (high-net-worth individual, HNWI) за минулий рік зросла на 8,8%, до 19,6 млн осіб.

Зростанню як числа мільйонерів, так і їх сукупного стану сприяв істотний підйом фондових ринків, зазначений торік. При цьому вперше з 2012 р. темпи збільшення числа мільйонерів та їх сукупного статку були вище в розвинутих країнах, ніж в країнах, що розвиваються.

Лідером за темпами зростання кількості заможних людей (з активами понад $1 млн) у 2019 р. стала Північна Америка (+10,9%). На Близькому Сході їх число збільшилося на 9,3%, в Європі — на 8,7%, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні (АТР) — на 7,6%, в Африці — на 6,1%, в Латинській Америці — на 2,7%.

Сукупні активи мільйонерів Північної Америки підвищилися на 11%, Близького Сходу — на 10,2%, Європи — на 8,7%, АТР — на 7,9%, Африки — на 6,5%, Латинської Америки — на 4,4 %.

На частку Північної Америки минулого року припало 39% зростання кількості заможних людей і 37% зростання сукупних активів.

В акціях у 2019 р. зберігалося 25,7% статку мільйонерів (30,9% роком раніше), в грошових коштах і еквівалентах — 27,9% (27,2%), в активах з фіксованою прибутковістю — 17,6% (15,8%), в нерухомості — 15,8% (16,8%), в альтернативних інструментах — 13% (9,4%).

Лідером за темпами зростання кількості заможних людей стала Північна Америка

У доповіді наголошується, що невизначеність, пов’язана з наслідками коронавірусної інфекції COVID-19, а також інші фактори, зокрема постійне поліпшення доступу до інформації, що з’являється в режимі реального часу, можуть привести до зміни моделей поведінки індивідуальних інвесторів, а також до несподіваних трендів.

Третина доларових мільйонерів виявилася незадоволена тим, як їх коштами розпоряджаються керуючі компанії, а кожен п’ятий готовий перевести активи в іншу фірму.

Опитування було проведено ще у 2019 р., тобто до обвалення ринків, пов’язаного з пандемією коронавірусу. Головні багатії світу обурилися високими гонорарами керуючих, непрозорістю їх діяльності, а також низькою ефективністю, яка не дозволяє клієнтам багатіти швидше, ніж це в реальності відбувається.

Учасники опитування вказали, що хотіли б платити за отриманий результат управління активами та послуги, що надаються, а не пропорційно величині активів, що знаходяться під управлінням.

Також три чверті мільйонерів вказали, що їх не задовольняє якість наданої інформації, тому вони готові звернутися за нею до інших джерел. Серед них називаються великі технологічні компанії.

World Wealth Report використовує дані з 71 країни, на частку яких припадає понад 98% світового валового національного доходу і 99% капіталізації світових фондових ринків.

Як відомо, в Україні згідно з деклараціями за 2019 р. налічується 3,150 тис. мільйонерів. Найбільше традиційно в Києві — майже 1,2 тис. осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram