Новини
4 Квітня 2019
940

Доїздився: Екс-керівника Renault Карлоса Гона знову заарештували

Прокуратура Токіо повторно заарештувала колишнього керівника автомобільного альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Nissan

За інформацією японського телеканалу NHK, колишній керівник автоконцерну підозрюється в нецільовому використанні коштів Nissan для особистих потреб.

Це вже четвертий ордер на арешт, виданий щодо Гона. На початку березня повідомлялося, що його випустили з токійської в’язниці під заставу, сума якого склала ¥1 млрд ($8,93 млн). Він вийшов на свободу 6 березня, провівши під вартою 108 днів.

Колишнього голову альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi звинувачують у приховуванні $80 млн доходів. Як вважає звинувачення, Гон також списав на Nissan свої особисті збитки на суму $16 млн.

У компанії заявляли, що він незаконно отримав $7,8 млн від спільного підприємства Nissan-Mitsubishi BV у рамках трудового договору, про що не повідомив раду директорів.

Гон заперечує всі звинувачення, вважаючи їх наслідком “змови і зради” керівництва Nissan.

Нагадаємо, що Renault розглядає можливість злиття з Fiat Chrysler. Колишній керівник альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi Карлос Гонї вів переговори про злиття з Fiat Chrysler два-три роки тому. Однак пропозиція була відкинута через протидію французького уряду.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram