Новини
15 Липня 2019
920

Добудувались: Названо країни, що очікують кризу на ринку нерухомості

Найбільш уразливі наразі – Канада та Нова Зеландія. України в переліку немає

Найбільш схильними до утворення “бульбашок” на ринку нерухомості у 2019 році є Канада та Нова Зеландія. Занепокоєння викликають також Австралія та Великобританія. Про це повідомляється в дослідженні Bloomberg Economics.

“Під “бульбашками” мається на увазі поширення торгівлі за цінами, які значно відрізняються від справедливої ціни. Якщо в будь-якій державі спостерігаються подібні тенденції, виникає ажіотажний попит на певні товари, через що ціна на них істотно зростає. Це, у свою чергу, викликає ще більше зростання попиту”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що автори дослідження вивчали співвідношення цін на житло до рівня орендної плати та доходів місцевих жителів. Крім того, при складанні переліку країн враховувалися інфляція та рівень кредитування домашніх господарств.

Країни, що найбільш схильні до ризику появи “бульбашок” на ринку житла

Зафіксовано, що в Канаді та Новій Зеландії вартість житла збігається із найвищою заробітною платою. “Уряди обох країн вже обізнані щодо цієї проблеми та вжили заходів у боротьбі з цим явищем. Так, у Канаді ввели податок для іноземних покупців житла, а в Новій Зеландії іноземцям заборонили купувати нерухомість зовсім”, – йдеться у повідомленні.

До першої десятки рейтингу країн із ризиком виникнення “бульбашок” на ринку нерухомості також увійшли Австралія, Норвегія, Швеція, Бельгія, Великобританія, Нідерланди, Ірландія і Данія. України в переліку немає.

Раніше Investory News писали, у 2018 році нерухомість подорожчала на 24 з 45 глобальних світових ринків нерухомості. Найбільші темпи зростання в таких країнах, як Мальта, Філіппіни та Нідерланди. Так, ціни на нерухомість на Мальті виросли за рік на 10,5%, встановивши таким чином світовий рекорд по динаміці показника. На другому місці опинився ринок Макаті (Філіппіни), де ціни збільшилися на 9,9%, а третє місце дісталося ринку Нідерландів з ростом у 8,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram