Новини
14 Жовтня 2022
398

До кінця року Україна відкриє три пункти пропуску на західному кордоні

Нові пункти підвищать пропускну здатність на кордоні

Планується відкриття трьох пунктів пропуску через державний кордон на заході України до кінця 2022 року: один Ніжанковичі-Мальховичі на кордоні з Польщею, і два Красноїльськ-Вікове-де-Сус та Дьяківці-Раковець — на кордоні з Румунією, повідомив агентству Укрінформ заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За його словами, пункт пропуску Ужгород — Вишнє Німецьке на кордоні зі Словаччиною буде відкрито у першому кварталі 2023 року.

“Пункт Красноільськ — Вікову-де-Сус буде запущений поетапно, починаючи з цього місяця. Спочатку буде дозволено проїзд для автомобілів вагою до 3,5 т, потім для порожніх вантажівок і згодом функціонуватиме на повну потужність. Також до кінця року плануємо відкрити для транспорту Дяківці — Раковець та Нижанковичі — Мальховичі. Пункт Нижанковичі спочатку функціонуватиме лише для проїзду порожніх транспортних засобів. Він будується з нуля. Він тимчасовий і потрібний, щоб прискорити транспортний потік вздовж усього західного кордону. Також сподіваюся, що у першому кварталі наступного року буде запущено в роботу пункт пропуску Ужгород-Више Німецьке”, — розповів Найєм.

Також ведеться робота з відновлення шляхів за напрямками Делово-Валя-Вішеулуй та Тересва-Кімпулунг ла Тиса.

За часи незалежності було відкрито лише один новий пункт пропуску — Краковець-Корчова на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, понад 25 тис. українців підписали петицію про введення візового режиму з Білоруссю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram