Новини
26 Січня 2023
388

До кінця місяця понад 70% продуктових магазинів країни буде обладнано генераторами

 Це будуть як великі супермаркети, так і магазини “біля дому”

Кількість обладнаних автономними джерелами енергії продуктових магазинів в Україні становитиме 1922 торговельних точок, що становить 71,7% їх загальної кількості, пише Finance.UA з посиланням на дослідження Асоціації ритейлерів України.

Асоціація опитала 15 провідних торговельних мереж в Україні, серед яких і великі гіпермаркети й супермаркети, і магазини формату “біля дому”.

На кінець грудня 2022 року майже половина продовольчих магазинів була обладнана генераторами, водночас автономними були 96% гіпермаркетів, 65% мінімаркетів та 46% супермаркетів. Окрім того, частина магазинів також функціонує як “Пункти незламності”.

Знідно з даними асоціації, до кінця січня 2023 року ритейлери планують збільшити кількість автономних магазинів: мінімаркетів — на 3%, супермаркетів — на 26%. Отже, до лютого буде додатково обладнано ще 546 магазинів, загальна кількість автономних торговельних точок зросте на 20,3%.

“Оскільки основне завдання продуктового ритейлу — безперервно забезпечувати населення продуктами харчування та товарами першої необхідності, багато хто з гравців галузі від національних мереж до регіональних, локальних та навіть просто магазинів товарів першої необхідності власним коштом закрили потребу у генераторах. Таким чином ритейл довів, що він здатен виконувати функцію критичної інфраструктури та безперервно забезпечувати населення продуктами харчування за будь-яких умов”, — зазначив голова Асоціації ритейлерів України Андрій Жук.

Нагадаємо, в Україні 55% загального споживання електрики забезпечують АЕС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram