Новини
30 Грудня 2022
435

Дмитро Кулеба заявив про демілітаризацію рф

Це пов’язано з ініціативою України виключення росії з ООН

Ініційований Україною процес виключення росії з Ради Безпеки ООН та ООН в цілому вже зараз посіяв сумнів в усіх щодо легітимності її перебування в цих інституціях, а згодом призведе до сприйняття і реалізації цієї ідеї, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю “РБК-Україна”.

“Ми чесно визнаємо, що процес, який ми започаткували, не є коротким, але не буває нічого неможливого, якщо системно над цим працювати. Я завжди дуже заточений на результат. Але коли йдеться про позбавлення росії статусу постійного члена Радбезу ООН, мене буде робити щасливим навіть сам процес”, — сказав Кулеба.

За його словами, він із задоволенням купить собі “опкорн XXL і дивитиметься, як вони будуть бігати, пояснювати, що українці дурні, що українці не розуміються на статуті ООН, що насправді все легітимно”.

“Ми робимо набагато більшу річ, ніж власне виганяємо їх звідти. Ми їх делегітимізуємо. Ми сіємо сумнів в усіх. Ми відкрили двері шафи, і всі побачили, що там в шафі не парадна посольська форма, і навіть не скелет у формі, а просто купа російського лайна. І тепер всі це знають, і росії з цим жити”, — зауважив дипломат.

Він зазначив, що коли вперше десь навесні почав у розмовах з міністрами закордонних справ інших країн нагадувати, що росія незаконно посіла постійне місце в Радбезі, їхня реакція була: “Та ну…”

За словами очільника МЗС, росією усе було зроблено настільки ганебно, що всі поспішили про це забути.

“Ми зараз дуже гучно про це нагадали. Зараз нашу заяву перевіряють у десятках міністерств закордонних справ, ми розворушили це кубло. Це перший крок, другий крок: усі скажуть: ого, а українці реально праві. А третій крок — це буде стадія гніву — що з цим робити. А потім буде стадія прийняття”, — спрогнозував міністр.

Нагадаємо, на Київщині встановлять акустичне обладнання, що допоможе захиститися від ракет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram