Соцмережі
4 Травня 2022
690

Дмитро Дубілет: Новий стимул виходу великого бізнесу з рф

Дуже цікава ініціатива з’явилася в США. До Комісії фондового ринку (SEC) звернулись з пропозицією запровадити вимогу до публічних компаній розкривати інформацію про свій бізнес в росії. На цю ж тему у Конгресі США з’явився законопроект.

Якщо ця регуляція буде прийнята, це спричине ще одну хвилю “евакуації” великого бізнесу з країни-агресора. Бо одна справа — загальні прес-релізи про підтримку та плани “вивчати можливості виходу з росії”, а зовсім інша — коли тебе змушують надавати конкретні деталі та кількість сплачених податків путіну. Очевидно, що більшість інвесторів не хоче фінансувати військові злочини російської армії.

Краса в тому, що це не стане якоюсь унікальною вимогою. Американські компанії вже вимушені звітувати про зв’язки з Іраном. Або, наприклад, про використання мінералів з Демократичної Республіки Конго.

Для підписників у США: я закликаю вас звертатись телефоном та по пошті до своїх конгресменів та сенаторів або постити в соціальних медіа тегаючи їх із закликом підтримати петицію 4-784, яку подану до SEC, та підтримати законопроект H.R.7228, який подано до Конгресу. Також поширюйте це серед своїх контактів, що мають вплив у Конгресі США.

Для підписників у Європі: закликайте ваші уряди та Європейський Союз вимагати розкриття всіх деталей про бізнес у Росії від європейських компаній.

Як кажуть американці “Sunlight is the best disinfectant” – чим більше всі знають про бізнес у росії, тим менше його буде.

Дякую Асоціації Американських Юристів Українського Походження, Американській громадській організації Разом та Наталії Яресько. Окрема подяка Andrii Galiuk та Volodymyr Tsapko.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram