Новини
10 Січня 2023
381

Для захисту українського неба США замовили 14 комплексів Vampire 

Загальна сума контракту становила $40 мільйонів

фото Harris Technologies

Україна отримає від Вашингтона 14 модульних ракетних комплексів Vampire. Міністерство оборони США підписало контракт на їхнє виготовлення з компанією L3Harris Technologies.

У пресрелізі виробника зазначено, що вони мають встановити Vampire на транспортні засоби, які надасть уряд США. Зазначено, що всі системи мають бути поставлено до кінця поточного року. Загальна сума контракту — $40 млн.

“Переносний комплект Vampire дозволить сухопутним військам України виявляти та збивати ворожі безпілотники, а також захищатись від наземних загроз з боку противника. Системи призначені для забезпечення критично важливих захисних засобів, які допоможуть Україні захистити цивільну інфраструктуру від атак”, — йдеться у заяві компанії.

Крім того, зазначено, що комплекси Vampire оснастять передовим датчиком наведення WESCAM MX-10 RSTA, а також ракетами Advanced Precision Kill Weapons System, що дозволить оперативно та точно збивати цілі.

Установки Vampire робить американська компанія L3Harris. Вони значно легші та мобільніші за інші системи ППО, їх можна встановлювати навіть на звичайний пікап.

Крім того, установки відрізняються високою точністю та відносно низькою вартістю ракет. Також вони досить прості у використанні.
Варто зазначити, що саме Vampire можуть допомогти Україні у боротьбі з дронами.

Нагадаємо, технології, що стали зброєю масового знищення 2023.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram