Новини
7 Лютого 2019
625

Для інвесторів: Рада проголосувала за захист економічної конкуренції

Парламент прийняв у другому читанні законопроект №6746

На засіданні 7 лютого Верховна Рада України підтримала у повторному другому читанні законопроект законопроект №6746, який посилює захист економічної конкуренції. Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів.

Документ передбачає внесення змін до основних законів у сфері захисту економічної конкуренції і спрямований на закріплення в цих законах прав осіб, які беруть участь у справах, що розглядаються органами АМК, гарантій цих прав, а також механізмів реалізації таких прав.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, серед іншого він дозволяє втілити принцип верховенства права, зокрема, стандарти справедливого процесу, закріплені у статті 6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та відповідних рішеннях Європейського Суду з прав людини.

На думку авторів законопроекту, його прийняття та імплементація у кінцевому результаті сприятиме підвищенню ефективності системи захисту економічної конкуренції в Україні та покращенню інвестиційної привабливості України для іноземних інвесторів.

Нагадаємо, також 7 лютого в Україні офіційно почали діяти послаблення на валютному ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram