Драйв
18 Січня 2019
2 042

Диявольський хронограф: Керамічний годинник від Hublot

П’ять причин, чому нові Hublot Big Bang Unico Red Magic зараз найкрутіші у світі

Найбільш комерційно успішний у світі сучасний французький художник Річард Орлінскі був дуже гордий, коли на початку січня його запросили стати гостем елітного готелю у Женеві. Саме там був представлений новий хронограф, результат його спільної роботи з компанією Hublot, годинник серед годинників – Big Bang Unico Red Magic.

Час від часу швейцарські годинникові мануфактури запрошують відомих дизайнерів, художників та скульпторів, пропонуючи їм попрацювати над виглядом своєї продукції. З 2017 року, коли Hublot об’єдналася у пошуку ідей з французьким митцем, Річард Орлінскі перекроїв сучасну історію швейцарського Дому на власний лад, додавши свій культовий стиль хронографам Hublot. Останні зі своїми унікальними фірмовими гранями, кутами та краями вже стали витворами мистецтва для зап’ястя. А представлену в Женеві новинку Hublot сміливо можна назвати революційною. Розбирємо за пунктами, чому пора терміново телефонувати до бутика та робити замовлення.

1. Такого ще дійсно не було

Найважливіша причина – це унікальний матеріал корпусу, на створення якого пішло 4 роки. У цій моделі Hublot уперше реалізувала давно анонсовану власну розробку – першу кераміку яскравого кольору. Та ще й створену так, що вона вийшла однорідною й не втратила колір на жодному з примірників, хоча зазвичай при випалюванні пігмент руйнується. Запатентований сплав червоної кераміки виявився твердішим, ніж раніше, – 1500 HVI проти 1200. Щоб вивести секретну формулу, захищену цілою низкою патентів, інженерам відділу досліджень та розробок Hublot і лабораторії металургії та матеріалів довелося на всіх етапах – від розробки концепції до індустріалізації – втілювати інноваційні рішення у матеріалах і виробничих процесах, аби поєднання тиску та високої температури спікало кераміку без руйнування її пігментів. Результатом багаторічної роботи мануфактури й стала унікальна модель Big Bang Unico Red Magic – найпомітніша у лінійці Hublot.

2. Цей годинник – справжня розкіш

Цей унікальний хронограф став витвором мистецтва, що визначає час та епоху. Впізнавана скульптурна форма Річарда Орлінскі нагадує огранений діамант у кольорі його першої скульптури – Crocodile Born Wild. Створена 2004 року, вона мала той самий яскравий та глибокий відтінок червоного, який з того часу став найбільш впізнаваним кольором у його «звіринці».

«Ви запитаєте, чому я обрав цей захоплюючий, але парадоксальний колір? Червоний колір завжди символізує суперечливі крайнощі наших почуттів: любов, лють, сміливість, ризик, заборону, прагнення… Big Bang Unico Red Magic – годинник, який залучає емоції», – пояснює Річард Орлінскі. Унікальність цього годинника й в тому, що дизайн керамічного безеля виконаний наче у техніці орігамі. Функціонально важливі елементи на відкритому циферблаті моделі (часові мітки, стрілки та обідки лічильників хронографа) вкриті матовим червоним лаком.

3. Ікона на кожен день

До речі, ця модель з’явилася саме напередодні китайського Нового 2019 року, що непогано вкладається в концепцію вічного пошуку подарунків коханим та партнерам – червоний вважається кольором вдачі та щастя. Творці цього годинникового шедевра розуміють, що, швидше за все, вам захочеться зберігати його у сейфі до особливого випадку, але подряпини чи дрібні пошкодження йому практично не страшні. Отже, це ще одне хороше рішення на кожен день. Якщо у ваших повсякденних образах часто присутні елементи спортивного стилю (наприклад, товстівки, світшоти або навіть спортивні штани), цей хронограф вам неодмінно підійде (хоча з костюмом він теж добре поєднується).

4. Арт-інвестиція

На думку представників компанії Hublot годинник Big Bang Unico Red Magic є першим витвором мистецтва, що показує час. «Пречудово, чи не так? Чи можете ви чесно зізнатися, що бачили красивіший годинник у цьому місяці?», – говорять вони. Сфера годинникового виробництва вже давно стала окремим видом мистецтва. Новий хронограф, як і скульптури Річарда Орлінскі, може похвалитися чіткими тривимірними скульптурними лініями та полірованою обробкою, які стали фірмовим знаком художника.

«Мистецтво універсальне та має бути частиною життя кожної людини. Я не бачу причин, чому функціональні предмети не можуть стати окремими художніми витворами. Навпаки. Моя діяльність спрямована на те, аби зробити мистецтво доступним. Я хочу, щоб красивий годинник могли носити абсолютно всі. А ще більше мені хочеться робити те, що подобається людям. Те, що ми пропонуємо, – це зручна, практична робота та витвір мистецтва. Однак не можна сказати, що воно призначене виключно для вищого суспільства й еліти», – стверджує митець.

Усього буде випущено 500 екземплярів. Рекомендована ціна для України – 24900 швейцарських франків, або трохи більше 704 тисяч гривень.

5. 45 мм мистецтва та інновацій

Від секундної стрілки до лічильників та покажчиків, від корпусу до лицьової панелі, аж до ремінця – ніщо не укрилося від яскравого світіння червоного кольору Hublot & Orlinski. Задня кришка з сапфірового скла демонструє мануфактурний автоматичний механізм хронографа UNICO (HUB1242) з функцією Flyback та колонним колесом. Функція Flyback дозволяє замірювати декілька відрізків часу без обнуління попередніх результатів.

 

ЗОВНІШНІЙ КОРПУС

Розмір зовнішнього корпусу: 45 мм

Корпус: полірована червона кераміка

Безель: полірована червона кераміка; 6 Н-образних титанових гвинтів з чорним покриттям; нижній безель з чорної композитної смоли

ВНУТРІШНІЙ КОРПУС

Скло: сапфірове з покриттям антивідблиску

Циферблат: матовий червоний скелетонізований

Браслет/Ремінець: чорно-червоний фактурний ремінець з каучуку з підкладкою

Застібка: розкладаюча застібка з чорної кераміки та титану з чорним покриттям

Механізм: HUB1242 (мануфактурний автоматичний механізм хронографа UNICO з функцією Flyback та колонним колесом)

Запас ходу: 72 години

Водонепроникність: 100 м чи 10 АТМ

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram