Новини
19 Липня 2022
486

“Дія Банк”: В Україні може з’явитися новий проєкт

Необанк покликаний якнайшвидше донести соціальну допомогу до громадян

Незабаром в Україні може з’явитися ще один необанк – “Дія Банк”, над його розробкою працює Мінцифри. Мета проєкту — залучити якомога більше українців до механізму соцвиплат з допомогою карток, про це Forbes повідомили два співрозмовники, причетні до проєкту.

Один із заступників очільника Мінцифри Михайла Федорова на правах анонімності підтвердив наявність такого проєкту, але без деталей.

Проєкт поки що “сирий”, розповів інший високопосадовець, близько знайомий з його розвитком. За його словами, мета Мінцифри – створити платформу, до якої зможуть підключатись банки. “Дія Банку” банківська ліцензія не знадобиться, оскільки їх вже мають банки, які потенційно підключатимуться до платформи.

Мета проєкту — роздати максимально можливу кількість карток для виплат соціальної допомоги та покращити гнучкість цього продукту. В Мінцифри є претензії до того, як банки оновлюють функціонал, каже співрозмовник серед високопосадовців. Наприклад, були складнощі у доопрацюванні банками своїх програмних комплексів, коли уряд розширив можливості застосування карток “єПідтримка”, дозволивши використовувати їх для оплати продуктів.

Нагадаємо, що Apple заплатить $2 млн тому, хто зламає Lockdown Mode — нову функцію від шпигунства.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram