Новини
6 Серпня 2020
733

Discovery скоротила квартальний прибуток у понад 3 рази

На фінансові результати вплинуло зниження доходів від реклами

Американська медіакомпанія Discovery, якій належить однойменний телеканал, а також TLC, Animal Planet й інші, у ll кварталі 2020 року скоротила чистий прибуток більш ніж у три рази на фоні падіння рекламних доходів, до $271 млн, або $0,4 у розрахунку на акцію, повідомляє Інтерфакс.

“У квітні-червні 2019 року чистий прибуток компанії склав $947 млн, або $1,33”, – йдеться у повідомленні. Скоригований прибуток (без урахування амортизації пов’язаних з придбаннями нематеріальних активів) склав $0,77 на акцію, у порівнянні з $0,98 на акцію роком раніше.

Квартальний виторг скоротився на 12%, до $2,541 млрд. При цьому у США показник знизився на 6%, до $1,756 млрд, у світі – на 23%, до $783 млн.

Виторг від реклами у США знизився на 14%, до $997 млн, виторг від дистрибуції навпаки – збільшився на 7%, до $739 млн. “Міжнародний підрозділ Discovery скоротив рекламний виторг на 37%, до $276 млн, а його виторг від дистрибуції знизився на 2%, до $486 млн”, – зазначили у компанії.

У Discovery зазначили, що попит на рекламні продукти та послуги знизився в умовах пандемії, особливо у II кварталі. “Наші рекламні доходи, на які у 2019 році припадало 54% ​​виторгу, скоротилися у першій половині 2020 року та можуть продовжити зниження до кінця 2020 року, якщо наші рекламні партнери у деяких секторах (наприклад, туристичному) знизять або не зможуть відновити рекламні витрати”, – йдеться у повідомленні компанії.

Крім цього, на результатах компанії позначається перенесення деяких спортивних заходів, враховуючи Олімпійські ігри в Токіо.

Акції Discovery на фоні фінансової звітності  дешевшають на 3,2%. З початку року капіталізація компанії знизилася на 35,2%, до $10,46 млрд.

Раніше Investory News писали, що американська телекомпанія CBS Corp і медіахолдинг Viacom оголосили про повторне злиття через майже 14 років після розділення. Об’єднана компанія Viacom-CBS Inc матиме активи, можливості й великий масштаб, щоб бути одним з найважливіших творців і постачальників контенту в усьому світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram