Новини
19 Вересня 2024
18

Деякі види пального впали у ціни навіть після підвищення акцизів

Цьому сприяли запаси зроблені до підвищення податку

Після того, як було підписано закон про підвищення податків на пальне, роздрібні ціни пішли вгору. Проте у гуртових закупках у деяких регіонах є певне просідання. Це пояснюється наявністю запасів пального, ввезеного до підвищення податку, пише Finance.ua.

“Після підвищення акцизів ціни на бензин подекуди… впали. Не виключаю, що цього тижня трохи просяде й дизель, перші кроки вже є”, — так пише на своїй сторінці у соцмережі паливний експерт Сергій Куюн.

“Запаси великі, через падіння цін на нафту закупівельні ціни на нові партії посипались, тому треба продавати старе якомога швидше. Зараз оптові ціни нижче, ніж були до запровадження нових акцизів: бензин на 1,65 грн/л, ДП — на 1,2 грн/л” — наводить приклади Сергій Куюн.

“Що рухається згідно з очікуваннями, то це скраплений газ. Зовнішній ринок тут не допоміг (цей продукт часом демонструє автономність від нафтових цін, сьогодні саме такий період), та й зміни акцизу суттєвіші, ніж на бензині та ДП (+5 грн/л проти 1,5−2 грн на бензині й дизелі). За місяць ціна на колонці додала понад 2,5 грн/л й рухається до середньої позначки 33 грн/л (наразі 31 грн/л). Так, дорожче, але економія відносно бензину зберігається”, — підсумовує Сергій Куюн.

Нагадаємо, “Нова Енерджі” розпочала торгівлю пальним.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram