Новини
24 Листопада 2021
639

Держстат: У жовтні промвиробництво зросло на 1,4% після місяця зниження

Нарощування було зафіксовано у всіх галузях, найбільше — у постачанні електроенергії та газу

Промислове виробництво в Україні у жовтні 2021 року повернулося до зростання. Після зниження у вересні на 0,7%, показник зріс на 1,4% проти аналогічного періоду минулого року, повідомляє Державна служба статистики.

“З корекцією на ефект календарних днів промвиробництво у жовтні-2021 до жовтня-2020 зросло ще сильніше — на 2,2% проти зниження на 0,9% місяцем раніше”, — уточнили у відомстві.

Зазначається, що нарощування виробництва було зафіксовано у всіх галузях: у добувній промисловості — на 0,6%, переробній — на 0,4%. Проте найбільший внесок припав на постачання електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря — 7,6%.

Держстат зазначає, що проти вересня цього року промислове виробництво країни зросло на 7,8%, а з урахуванням сезонного коригування — на 1,9%.

Завдяки таким показникам загалом за 10 місяців цього року зростання промвиробництва щодо аналогічного показника минулого року залишилося на рівні 1,4%. Зокрема у добувній промисловості — 1,1%, переробній — 1,5%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря — 1,7%.

Раніше Investory News писали, що за січень-червень 2021 року обсяги промислового виробництва в Україні зросли на 2,1% проти аналогічного періоду 2020 року. Зокрема видобуток кам’яного вугілля на 13% більше, якщо порівняти з минулим роком.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram