Новини
12 Лютого 2021
628

Державна “Укргазвидобування” виплатила шведській Misen понад мільярд гривень компенсації

Більше ніж 200 мільйонів було утримано як податок на прибуток нерезидента

Шведська компанія Misen Enterprises AB отримала $47,06 млн (1,31 млрд грн за поточним курсом НБУ) від державної “Укргазвидобування” за рішенням Стокгольмського арбітражу у суперечці щодо частки у майні спільної діяльності (СД), повідомляє Бізнес Цензор.

“Кошти були виплачені відповідно до постанови Київського апеляційного суду від 5 січня 2021 року”, — йдеться у повідомленні. Додається, що ще 1 млн грн отримала інша підконтрольна їй компанія — ТОВ “Карпатигаз”.

У Misen уточнили, що “Укргазвидобування” також утримала з суми виплат на користь шведської компанії 15% або 236,11 млн грн як податок на прибуток нерезидента.

“Ця компенсація показує частку Misen Enterprises AB і ТОВ “Карпатигаз” у витратах на заміну обладнання, що знаходиться у спільному володінні відповідно до угоди №3. Однак ця компенсація не показує наявну вартість частки Misen Energy AB на момент введення непомірного податку на користування надрами для СД, що призвело до припинення дії угоди про СД. Misen Energy AB і дочірні компанії, що частково належать їй, зберігають за собою всі права у цьому відношенні”, — наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, у січні-червні 2020 р. державна газовидобувна компанія “Укргазвидобування” скоротила чистий прибуток у 54 рази, або на 15,984 млрд грн до 301 млн грн проти аналогічного періоду минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram