Новини
11 Жовтня 2024
39

“Датагруп-Volia-lifecell” отримала $435 мільйонів фінансування

Інвестиції залучено від ЄБРР та IFC

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародна фінансова корпорація (МФК) профінансують новостворену в Україні телекомунікаційну компанію “Датагруп-Volia-lifecell” на суму $435 млн, повідомляє Reuters.

Це найбільше пряме іноземне інвестування від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в лютому 2022 року.

ЄБРР та IFC нададуть по $217,5 млн кожен, фінансування спрямують на поглинання.

Для пом’якшення ризиків частина кредитів ЄБРР та IFC покривається гарантіями, наданими урядом Франції та Європейською комісією.

Консорціум інвесторів на чолі з французьким мільярдером Ксав’є Ньєлем оголосив минулого місяця про завершення угоди з придбання та злиття українського оператора мобільного зв’язку Lifecell із провайдером послуг Datagroup-Volia.

Консорціум очолює NJJ, французька інвестиційна холдингова компанія телекомунікацій, що належить Ньєлю. NJJ співпрацює з провідним українським фондом прямих інвестицій Horizon Capital і Михайлом Шелембою, колишнім генеральним директором Datagroup-Volia, нині генеральним директором новоствореної групи.

Найбільшим телекомунікаційним провайдером України залишається Київстар, що належить зареєстрованій в Амстердамі компанії VEON.

За словами директора ЄБРР з телекомунікацій, медіа та технологій Хольгера Мюента, нова компанія буде стійкішою до відключень електроенергії, оскільки частина трафіку з мобільної мережі може проходити через волоконно-оптичні кабелі, що споживають менше енергії. Він також зазначив потенціал зростання сектору, з огляду на плани модернізації та відновлення економіки України.

Як писали раніше Investory News, цього року американці інвестували в європейські оборонні стартапи $458 мільйони.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram