PARTNERSHIP
3 Жовтня 2019
2 175

Дар’я Крикун: IP-телефонія потрібна для спілкування з потенційними клієнтами, замовниками, бізнес-партнерами

Керівник комерційної служби м. Київ “Датагруп” – про те, чому IP-телефонія все більше конкурує з іншими видами зв’язку

Популярність інтернет-магазинів та діджиталізація ледь не всіх видів бізнесу сприяли зародженню нового тренду на ринку зв’язку. Дедалі більше компаній переходять на IP-телефонію, відмовляючись від аналогової. І, за прогнозами багатьох аналітиків, сегмент цієї послуги, попри розколотість через величезну кількість гравців, зростатиме впродовж наступного десятиліття.

Зокрема, у компанії Market Research Future (MRFR) вважають, що глобальний ринок IP-телефонії до 2023 року зросте приблизно на 9% і сягне $52 млрд. А от дослідники з Research аnd Markets прогнозують, що завдяки поєднанню кількох позитивних чинників індустрія збільшиться з $25,26 млрд у 2017 році до $63,47 млрд у 2027 році (із середньорічним приростом у 10%).

Про те, як працює IP-телефонія в Україні, чому вона дедалі все більше конкурує з іншими видами зв’язку та навіщо це бізнесу, розповіла керівник комерційної служби м. Київ “Датагруп” Дар’я Крикун.

– Чи великий зараз попит на IP-телефонію?

– Світ поступово переходить на цей вид зв’язку, здебільшого завдяки його перевагам. Насамперед це швидкість підключення, простота налаштування й обслуговування, досить привабливі та гнучкі тарифи, можливість перенесення номера у 100% випадків у межах міста. Тобто якщо ви змінюєте офіс, то всі номери телефонів просто “забираєте” на нове місце.


•••

Минулого року приріст у грошовому еквіваленті лише серед СМБ-клієнтів “Датагруп” склав 40%

•••


Загалом, в Україні бізнес та державні структури починають поступово переходити на цей вид телефонії. Не можу сказати про весь ринок, але в нас минулого року лише серед СМБ-клієнтів приріст у грошовому еквіваленті склав 40%.

– Для чого IP-телефонія бізнесу?

– Це сучасніша технологія, але вона допомагає досягати абсолютно тих самих цілей та виконувати ті ж самі завдання, що і стандартна аналогова або цифрова телефонія. IP-телефонія потрібна для спілкування з потенційними клієнтами, замовниками, бізнес-партнерами. Простіше кажучи, зручностей та переваг у неї дещо більше, ніж у звичайної телефонії.

– У чому головна перевага?

– По-перше, саме налаштування телефонії дуже просте: технологія передбачає наявність у клієнта лише інтернету та відповідного обладнання. А ним користуються зараз практично всі в будь-якому куточку планети. По-друге, IP-телефонія має більше додаткових голосових сервісів, а саме: віртуальна АТС, послуги аудіоконференції, використання Microsoft Teams для VoIP-дзвінків.

Наприклад, послуга “Віртуальна АТС” дозволяє клієнту через веб-інтерфейс отримати в повне користування ІР-АТС з оптимальною кількістю функцій, яка фізично розміщена на площах нашої компанії, а також економити на вихідних дзвінках, без зайвих витрат об’єднати територіально рознесені офіси й відділення та навіть забезпечити через віртуальну АТС зв’язок зі співробітниками, які працюють вдома.

З цією послугою замовнику не доведеться витрачати власні кошти на придбання та обслуговування дорогого обладнання міні-АТС, яке, до того ж, швидко застаріває.

Саме тому віртуальна АТС – це економне та гнучке рішення для середнього і малого бізнесу, що дозволяє використовувати в якості робочих “внутрішніх” телефонів портативні абонентські пристрої з підтримкою SIP (Wi-Fi-радіотелефони, смартфони, софтфони тощо).

Віртуальна АТС – це економне та гнучке рішення для середнього і малого бізнесу, що дозволяє використовувати в якості робочих “внутрішніх” телефонів портативні абонентські пристрої з підтримкою SIP (Wi-Fi-радіотелефони, смартфони, софтфони тощо)

– Наявність інтернету – це єдина технічна умова?

– Так, основна. Інтернет-канал має бути стабільним, підтримувати необхідну швидкість. Послуга налаштовується дуже швидко, буквально протягом години її можна розгорнути та за потреби згорнути.

Користувачеві не потрібні якісь особливі технічні навички. Для нього передусім важливі стабільний сигнал, чиста та чітка передача голосу, можливість обрати привабливий номер. Тому замовити IP-телефонію дуже просто. Достатньо зв’язатись з оператором, обрати оптимальний тариф чи пакет залежно від бізнес-потреб та побажань. Далі оператор надасть вам дані для налаштування обладнання.

– Чи потрібне додаткове обладнання?

– Так. Його можна орендувати у постачальника послуги або придбати самостійно. Є кілька варіантів: IP-телефон, VoIP-шлюз. Все залежить від побажань замовника. В нього вже може бути аналогова АТС, відмовлятися від якої він не бажає, але при цьому в будівлі немає кабельних комунікацій операторів телефонії. У такому випадку можна встановити VoIP-шлюз, за допомогою якого існуюча аналогова АТС замовника працюватиме у звичайному режимі. Якщо компанія невелика (до п’яти співробітників), для кожного можна придбати IP-телефон.

Крім того, є можливість установити спеціальні додатки на смартфон, планшет чи комп’ютер (тут може знадобитися гарнітура) і користуватися IP-телефонією.

– Широкосмуговий інтернет для цього обов’язково потрібен?

– Ні, не обов’язково. Можливостей для підключення безліч. І в будь-якому випадку ця послуга підключається швидко. Потрібні лише стабільний інтернет та будь-який зі згаданих пристроїв.


Переваги IP-телефонії порівняно з іншими видами зв’язку

✔️ Швидкість та простота підключення: технологія передбачає наявність у клієнта лише інтернету та відповідного обладнання

✔️ Відсутність географічної прив’язки (стосується загальнонаціонального номерного ресурсу)

✔️ Можливість розподілу дзвінків у територіально розділені офіси по всій країні

✔️ Більше додаткових голосових сервісів (віртуальна АТС, послуги аудіоконференції, використання Microsoft Teams для VoIP-дзвінків)


– Які компанії найактивніше користуються IP-телефонією?

– Загалом, це рішення для будь-якого бізнесу, але насамперед ним користуються компанії, що мають великий вихідний трафік.

Наразі активно цю послугу замовляють служби таксі. Навіть ті, хто має мобільні додатки для замовлення. Адже голосовий зв’язок їм теж потрібний: для уточнення деталей замовлення, вирішення спірних ситуацій, спілкування з водіями тощо.

Також IP-телефонією користуються медичні установи, страхові компанії, туристичні оператори чи агенції, логістичні компанії, фінансові установи, в тому числі й банки, що одними з перших підхопили цей тренд. Онлайн-бізнесу, електронній комерції ця технологія теж стане у нагоді. Замовлення товарів, послуг, продуктів, квитків – будь-чого – завжди передбачає комунікацію.

Крім того, IP-телефонія потрібна для організації відділів продажів, служб підтримки. Загалом, це послуга для будь-яких компаній, для яких важлива комунікація. Мені важко уявити, як можна побудувати комунікацію відділу продажів чи контакт-центру зі споживачем без IP-телефонії. При цьому комунікація має бути недорогою (адже дзвінків дуже багато), надійною, без переривання зв’язку, і нарешті – вона просто має бути.

Серед наших клієнтів є навіть невеликі бутики, що замовляють інтернет та одну IP-лінію.

IP-телефонія – це рішення для будь-якого бізнесу, але насамперед ним користуються компанії, що мають великий вихідний трафік

– Які переваги IP-телефонії порівняно з іншими видами зв’язку?

– Їх багато. Це і відсутність географічної прив’язки (стосується загальнонаціонального номерного ресурсу), і можливість розподілу дзвінків у територіально розділені офіси по всій країні, і швидкість та простота підключення.

– Чи можна за допомогою IP-телефонії телефонувати за кордон?

– Так, вона цілком може бути засобом міжнародної комунікації. А загалом дзвінки за кордон можна здійснювати як на стаціонарні номери, так і на мобільні. З цим проблем взагалі немає.

– Що критично важливо для стабільного зв’язку?

– Як я вже казала, важливий надійний інтернет-канал, оскільки на нього лягає основне навантаження. Ми можемо надавати якісний сервіс, швидко ліквідувати якісь аварії тощо, але якщо в користувача нестабільний інтернет, все інше вже не матиме значення. “Датагруп” надає як інтернет, так і телефонію.

Це дуже зручно для клієнта: він має одну контактну особу, яка зможе перевірити якість обох послуг і визначити наявність проблеми. Коли ці послуги надають різні оператори, на діагностику витрачається більше часу. Для сфер, в яких простій сервісу – це великі збитки, швидка діагностика проблеми – вагомий аргумент.

 – IP-телефонія – це лише для великого бізнесу?

– Ні. Невеликим онлайн-магазинам ми можемо запропонувати все те саме, що пропонуємо інтернет-гігантам. Скажімо, в нас є низка клієнтів, представників малого бізнесу, які активно користуються IP-телефонією як одним з найнадійніших видів зв’язку. Це навіть маленькі магазини, бутики та малі підприємства, що надають послуги переважно фізичним особам.

Замовити послугу: “Датагруп”

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram