Новини
24 Лютого 2020
818

Дали “добро”: Saudi Aramco отримала дозвіл на розробку родовища Jafurah

Компанія має намір інвестувати в об’єкт $110 мільярдів

Фото: KSA energy

Саудівська держкомпанія Saudi Aramco заявила, що отримала дозвіл з боку регулюючого органу на розробку саудівського газового родовища Jafurah, яке є найбільшим у країні – за інформацією компанії  там міститься 200 трлн кубічних футів газу, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що компанія має намір інвестувати в розробку родовища $110 млрд. А виробничі роботи за планом розпочнуться у 2024 році.

“Обсяги виробництва на Jafurah до 2036 року складуть близько 2,2 млрд кубічних футів газу на день. При цьому, там вироблятиметься близько 425 млн кубічних футів етану. У цілому на родовищі видобуватимуть близько 550 тис. барелів газоконденсату на день”, – заявили представники нафтової компанії.

За словами Краун-Принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, родовище принесе країні щорічний прибуток у розмірі $8,6 млрд.

Зазначається, що Саудівська Аравія, найбільший експортер нафти у світі, має намір стати експортером газу до 2030 року.

Нагадаємо, у січні Saudi Aramco повідомила, що в повному обсязі реалізувала опціон на дорозміщення 450 млн акцій, передбачений умовами IPO, внаслідок чого уряд королівства отримає ще $3,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram