Новини
15 Квітня 2021
756

Цього року в Україні запустять електронну акцизну марку

Тепер кожен українець зможе перевірити дійсність акцизної марки онлайн

Міністерство цифрової трансформації восени в межах антикорупційного проєкту “е-Акциз” запустить електронний акциз та електронну акцизну марку, повідомляє заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков на своїй сторінці у Facebook.

“Запускаємо великий антикорупційний проєкт е-Акциз, щоб подолати мільярдну корупцію в цій сфері та вивести ринок акцизів з тіні. Вже восени Мінцифра разом з Державною податковою службою запустять електронний акциз та електронну марку”, — написав він.

За словами Борнякова, це суттєво спростить процес замовлення, обліку та оплати марок для виробників та експортерів, сприятиме боротьбі з корупцією завдяки мінімізації впливу людського фактора.

Також це дозволить посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні й створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими або незаконно завезеними на територію України підакцизними товарами.

“Що важливо, кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн та миттєво повідомити про порушення. У рамках першого пілоту — алкогольна продукція”, — підкреслив заступник міністра.

Як писали раніше Investory News, уряд затвердив зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Паперові акцизні марки зміняться на QR-код і штрих-код.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram