Новини
14 Вересня 2023
383

Coca-Cola створила нову лінійку за допомогою ШІ

Напої отримали назву Y3000

Виробник безалкогольних напоїв Coca-Cola випустив лімітовану лінійку “шипучки” Y3000. Смак для неї вигадали за допомогою нейромереж. Coca-Cola позиціонує напої як “перший футуристичний смак”, створений у співпраці людини зі штучним інтелектом, пише CNBC.

Розробка смаку для напою Y3000 відбувалася у два етапи, розповів один зі співробітників Coca-Cola. Спочатку дослідники компанії зібрали дані щодо смакових уподобань споживачів. Потім цю інформацію опрацювала система з урахуванням штучного інтелекту.

Coca-Cola не розкриває опису смаку нового напою. Відомо тільки, що Y3000 буде випущений у двох варіантах — з цукром та без. ШІ також використовувався при розробці футуристичного пакування — тонкої банки з піксельним логотипом, чистими хромованими квітами та вкрапленнями фіолетового, рожевого та синього кольорів.

Y3000 Zero Sugar дає уявлення про те, яким може бути смак Coca-Cola у майбутньому, заявили в компанії. Старший директор із глобальної стратегії Coca-Cola Оана Влад зазначила, що новим проєктом компанія показує, як можна використовувати нейромережі у виробництві напоїв.

На честь випуску Y3000 Coca-Cola створить колаборацію з японською маркою Ambush для створення модної колекції восени 2023 року.

Нагадаємо, у Alibaba з’явився штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram