Новини
18 Лютого 2021
631

Citibank скоїв помилку на $500 мільйонів

Виконуючи виплату процентів кредиторам фірми Revlon банк перерахував суму у 100 разів більшу

Citibank як кредитний агент Revlon мав намір відправити близько $8 млн процентних платежів кредиторам косметичної компанії. Замість цього банківська установа випадково перевела майже $900 млн, включаючи $175 млн у хедж-фонд, повідомляє CNN. Деякі кредитори повернули гроші, інші — ні.

У серпні Citibank подав позов про повернення своїх коштів, але досі не отримав $500 млн від 10 інвестиційних консультаційних фірм після випадкового переказу.

Після скоєння однієї з “найбільших помилок в історії банківської справи” Citibank не дозволять повернути майже пів мільярда доларів, як постановив суддя окружного суду США.

В законодавстві Нью-Йорка є правило, відоме як “захист від сплати збитків”. Якщо одержувач має право на гроші та не знав, що вони були випадково перераховані, він може залишити їх собі.

Кредитори Revlon заявили, що, на їхню думку, Citibank проводив передоплату за позикою. Випадково перераховані гроші були точною сумою, яку їм повинен був Citibank, хоча до кінця терміну остаточного погашення було ще багато часу.

Кредитори не можуть взяти гроші та втекти, оскільки можливе оскарження рішення суду.

“Ми категорично не згодні з цим рішенням та маємо намір подати апеляцію. Ми вважаємо, що маємо право на повернення коштів, та продовжимо добиватися їх повного відшкодування”, — йдеться в заяві Citigroup.

Нагадаємо, Національний банк України посилює контроль за виконанням банками заходів із забезпечення кіберзахисту та інформаційної безпеки, що сприятиме удосконаленню організації діяльності банків в умовах сучасних кіберзагроз.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram