Новини
13 Липня 2023
302

Ціни на нафту зросли

Причиною стали інфляція у США та дані торгівлі в Китаї

Ціни на нафту помірно зросли в четвер, 13 липня, на тлі нижчих ніж очікувалося показників інфляції в США та даних китайської торгівлі, які показали, що місячний імпорт нафти у червні був другим за величиною за всю історію спостережень, повідомляє Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 36 центів, або 0,5%, до $80,47 за барель, тоді як ф’ючерси на нафту West Texas Intermediate у США подорожчали на 29 центів, або 0,4%, до $76,04.

Дані США в середу показали, що споживчі ціни помірно зросли в червні, зареєструвавши найменше щорічне зростання за більш ніж два роки.

“Нижчі, ніж очікувалося, показники інфляції в США вказують на те, що цикл жорсткості ФРС наразі дає бажаний ефект у пом’якшенні цінового тиску”, — сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

Між тим, імпорт сирої нафти Китаєм у червні склав 52,06 млн метричних тонн, або 12,67 млн барелів на день (б/д), підскочивши на 45,3% за рік і досягнувши другого найвищого місячного показника за всю історію, показали митні дані, опубліковані в четвер.

Імпорт сирої нафти за січень-червень зріс на 11,7% до 282,1 млн метричних тонн, а експорт нафтопродуктів за січень-червень зріс на 44,7% до 31,31 млн метричних тонн, свідчать дані митниці.

Проте повільне глобальне економічне зростання, уповільнення світової торгівлі та інвестицій, а також геополітичні ризики продовжують впливати на торгівлю Китаю.

Іншим фактором, який перешкоджає зростанню цін, став звіт Управління енергетичної інформації США про набагато більше, ніж очікувалося, зростання запасів сирої нафти в США минулого тижня — майже на 6 млн барелів.

Раніше Investory News писали, що біженцям з України стало складніше потрапити до США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram