Новини
17 Січня 2022
475

Ціни на нафту продовжують зростати, Brent подорожчала до $86,23 за барель

Світовий попит на чорне золото не постраждав від поширення омікрон

Ціна ф’ючерсів нафти марки Brent з початку торгів у понеділок зросла до $86,71 за барель, що є максимумом із жовтня 2018 року. Нафта марки WTI подорожчала до $84,40, найвищої позначки від листопада 2021 року, повідомляє Reuters.

Зростання ціни викликано обмеженими поставками з боку країн-виробників та ознаками того, що світовий попит на нафту не постраждав від поширення варіанта коронавірусу омікрон, пояснюють в агенції.

За минулий тиждень Brent подорожчала на 5,3%, WTI — на 6,2%.

Згідно з прогнозами опитаних агенцією аналітиків, нафта продовжуватиме дорожчати, оскільки організація країн-експортерів ОПЕК+ не забезпечує достатнього обсягу поставок задоволення сильного світового попиту.

“Наступним стає літній стрибок попиту, особливо в Європі та США, який може бути вищим, ніж минулого року, якщо виправдається надія, що омікрон перетворить COVID з пандемії на епідемію”, — прокоментував аналітик інвесткомпанії Vanda Insights Вандана Харі.

Зупинити зростання цін може Китай, який планує з 31 січня до 6 лютого звільнити нафту з держрезервів у межах плану, узгодженого США з іншими великими споживачами щодо зниження світових цін.

Раніше Investory News писали про основні тенденції, на які слід звернути увагу на порозі 2022 року. Енергетична криза, попит на нафту, ковід — збережуться й цьогоріч.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram