Новини
12 Травня 2021
572

Ціни на нафту продовжують рости через зменшення запасів “чорного золота” у США

До того ж ОПЕК знизила прогнози попиту на другий квартал поточного року

Ціни на нафту зростають на торгах в середу, 12 травня, трейдери оцінюють новини, що стосуються системи трубопроводів Colonial Pipeline Co., яка є основним джерелом поставок бензину, дизельного та авіаційного палива на східному узбережжі США. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Colonial, яка була змушена тимчасово зупинити операції минулої п’ятниці, 7 травня, через хакерську атаку, розраховує відновити основну частину операцій до кінця поточного тижня.

Як пише Bloomberg, брак палива вже відчувається в східних штатах США, в той час, як нафтопереробні компанії Мексиканської затоки змушені скорочувати виробництво, оскільки не мають можливості відправити покупцям достатній обсяг продукції. Деякі з нафтопереробників були змушені зафрахтувати танкери для зберігання надлишку нафтопродуктів.

Вартість липневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures станом на сьогодні, 12 травня, становить $68,61 за барель, що на $0,06 (0,09%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок, 11 травня, ці контракти подорожчали на $0,23 (0,3%) — до $68,55 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу становить $65,37 за барель, що на $0,09 (0,14%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $0,36 (0,6%) — до $65,28 за барель.

“Ціни на нафту незначно коливаються, і це показує, зокрема, розуміння того, що трубопроводи Colonial не будуть закриті довгий час”, — зазначає аналітик Energy Aspects Метью Перрі.

“Нафтопереробним компаніям в Луїзіані та на сході Техасу, який поставляє свою продукцію в основному трубопроводами, ймовірно, доведеться скоротити виробництва на 20% на кілька днів, щоб зберегти допустимий рівень запасів”, — говорить експерт.

Запаси нафти в США за тиждень, що завершився 7 травня, знизилися на 2,53 млн барелів після падіння на 7,69 млн барелів тижнем раніше, свідчать дані Американського інституту нафти (API).

Ціни на нафту також були підтримані останнім прогнозом Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), в якому очікується стійке відновлення світового попиту на нафту у 2021 році. Аналітики картелю також прогнозують, що зростання попиту в Китаї та США переважить вплив на галузь коронавірусної кризи в Індії.

ОПЕК очікує зростання попиту на 5,95 млн барелів на добу цього року. Проте, організація знизила прогноз попиту на другий квартал на 300 тис. барелів на добу через різке зростання числа випадків зараження COVID-19 в Індії.

Нагадаємо, на початку квітня 2021 року Petrosannan Company — спільна компанія-оператор НАК “Нафтогаз України” та Egyptian General Petroleum Corporation — збільшила видобуток нафти в Єгипті на 20%, або 600 барелів на добу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram