Новини
18 Квітня 2022
439

Ціни на нафту досягли тритижневого максимуму на тлі військової ситуації в Україні

Раніше ЄС заявив, що виконавчий орган Союзу розробляє пропозиції щодо заборони імпорту російської нафти

Ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на $1,09 або на 1% і досягли $112,79. Попередній максимум $113,80 долара був зареєстрований 30 березня.

Ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на $1 або на 0,9% і досягли $107,95 за барель (максимум від 30 березня — $108,55).

Напередодні вихідних контракти зросли на новинах про те, що Європейський Союз може запровадити поетапну заборону імпорту російської нафти.

Минулого тижня ЄС заявив, що виконавчий орган Союзу розробляє пропозиції щодо заборони імпорту російської нафти, хоча Німеччина і не підтримує негайного ембарго.

Міжнародне енергетичне агентство попередило, що приблизно 3 млн барелів російської нафти на добу можуть стати недоступними з травня через санкції або добровільні рішення покупців.

Видобуток нафти в росії продовжив знижуватися у квітні, скоротившись на 7,5% у першій половині місяця проти березня, повідомило у п’ятницю інформаційне агенція “Інтерфакс”.

“Війна між росією та Україною, що триває, без ознак припинення вогню посилила побоювання з приводу пропозиції, особливо з урахуванням того, що очікується зростання попиту в міру наближення літнього сезону в північній півкулі”, — говорить Чіокі Чен, головний аналітик Sunward Trading.

“Різке зростання цін на топковий мазут у США також стало причиною вибухового зростання, через збільшені очікування того, що ринок нафти в США стане жорсткішим через зростання експорту в Європу”,— вважає Кадзухіко Сайто, головний аналітик Fujitomi Securities Co Ltd.

Звіт ОПЕК минулого тижня показав, що видобуток країн ОПЕК у березні зріс лише на 57 тис. барелів на добу до 28,56 млн барелів, при тому, що дозволеним у межах договору ОПЕК+ є обсяг зростання аж до 253 тис.ч барелів на добу.

Нагадаємо, обидві палати Конгресу США ухвалили законопроєкт про заборону на законодавчому рівні імпорту нафти й газу з росії, що посилює економічний тиск на путінський режим на тлі вторгнення росії в Україну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram